Italia atinge ţinta de vaccinare cu schema completă a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani

G.B
Internaţional / 10 octombrie 2021

 Italia atinge ţinta de vaccinare cu schema completă a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani

Italia a atins ţinta de vaccinare anti-COVID-19 cu schema completă a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani, conform datelor oficiale prezentate astăzi, reuşind îndeplinirea unui obiectiv pe care Roma l-a stabilit drept punct critic de siguranţă, informează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit unei pagini de internet a guvernului, 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populaţie totală de aproximativ 60 de milioane, erau vaccinate cu schema completă la 10 octombrie.

Obiectivul de vaccinare a 80% din populaţie a fost stabilit în martie de un comisar special responsabil de gestionarea situaţiei COVID-19, generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo, şi a fost atins în seara de 9 octombrie.

"Acesta este un nivel critic dincolo de care care experţii consideră - iar tendinţa pe care o înregistrăm în ultimele săptămâni confirmă acest lucru - că riscul de spitalizare este redus drastic", a declarat biroul comisarului.

Guido Rasi, fost director al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi actual consilier al lui Figliuolo, a precizat că acesta "nu este doar un prag simbolic".

"Este un nivel care, potrivit calculelor, se corelează cu o scădere semnificativă a circulaţiei virusului şi o reducere drastică a internărilor în spitale", a spus specialistul.

Rasi a adăugat că reducerea numărului de cazuri de internări în spitale a fost esenţială pentru redresarea economică a Italiei şi pentru a ajuta sistemul naţional de sănătate să îşi îndrepte atenţia către servicii care nu au legătură cu COVID-19.

Cu toate acestea, atingerea obiectivului de 80% nu este suficient, conform consilierului comisarului. "Va trebui să continuăm să atingem alte praguri: fie procente peste 80%, în cazul în care continuăm să ne abţinem de la vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, fie 80% din întreaga populaţie, inclusiv copiii de la 5 la 12 ani", a spus el.

Spitalizările asociate COVID-19 în Italia au scăzut constant de la începutul verii.

Italia a înregistrat 131.274 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei, în februarie anul trecut, al doilea cel mai sumbru bilanţ din Europa, după Marea Britanie şi al nouălea la nivel mondial. Ţara a raportat până în prezent 4,7 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Aveam o parere mai buna despre Italia inainte sa se introduca hitlerismul pe scara larga.

    Vai de mama lor... Tara cobai.. sclavi conditionati la locul de munca de vaccin.  

    Certificatul de vaccinare a ajuns, din "instrument de facilitare a calatoriilor in UE" un instrument mizerabil de control totalitar al populatiei pe planeta.

    1. pisdiuk, tu nu ai vazut Italia decat pe harta. Daca te simtzi mizerabil, nu generaliza asupra restului lumii!!

      Probabil ca folosesti astfel de etichetari porcoase, datorita faptului ca inca de mic te uitai intruna prin gaura lui ma-ta! Pacat ca nu mai traieste marele psihanalist, Siegmund Freud, caci ai fi fost pacientul lui preferat de studiu!

    Daca e chiar asa(pt ca multe astfel de date statistice sunt de regula, minciuni sfruntate), atunci italienii trebuie sa investeasca rapid si masiv in construirea de Cimitire! Cat mai au inca timp!

    1. Asa este sigur :-)) Tot vestul educat , productiv si bogat e idiot , dar Romanul e genial si 70% din populatie si-a luat doctorat in imunologie de la Facultatea Facebook .

      Dar tu unde ti-ai luat doctoratul in imunologie, mai Alex Copilul Minune? Acolo, la Fuckultatea scrijelita pe peretii WC-urilor publice?

    80% la ei ,30-40 % la noi ! Sa reflecte oare aceasta situatie raportul de rationalitate -in masura in care se poate vorbi de de asa ceva la nivelul credintelor religioase -intre biserica catolica si cea ortodoxa ? Filmele neorealismului italian ne-au aratat ca au si ei bigoti destui . Probabil ca e doar un factor , cel hotarator fiind calitatea si profesionalismul decidentilor politici care nu considera moastele Sf Paraschiva mai importante ca viata unui cetatean anonim.!

    1. Si eu am ajuns la concluzia ca PNL=PSD aceeasi mizerie ce ne este injectata mental de 30 de ani, au nevoie unul de altul ca sa ne bage in intuneric pe noi, prostii. Mai nou si-au facut si pui la AUR securistii de serviciu.

      Domnule, lasatzi vechile filme ale neorealismului italian. Daca suntetzi vaccinat, facetzi o tura in Italia, zona Puglia sau Lazio. E liber de intrat peste tot, singura obligatzie e masca in spatzii inkise. Iar o slujba de duminica in Santa Maria dei Angelli, langa Termini.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb