Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU), partenerul politic al partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU), al cancelarului Angela Merkel, consideră că autorităţile germane ar trebui să limiteze numărul de refugiaţi la 200.000 pe an şi pledează pentru impunerea acestei cote pentru următorii ani, anunţă EFE şi DPA.
"Din experienţa anterioară pot afirma că Germania nu are probleme să primească anual un aflux de circa 100.000 până la maximum 200.000 de solicitanţi de azil şi refugiaţi de război", a declarat liderul CSU şi premierul Bavariei, Horst Seehofer, pentru ediţia de duminică a cotidianului popular Bild. Această cifră ar putea fi asumată şi ar permite integrarea refugiaţilor, în timp ce, dincolo de această limită, ar fi "pur şi simplu prea mult", a spus liderul bavarez.
Seehofer a atras atenţia că, dacă nu se acţionează în consecinţă, Germania se va trezi în 2016 cu un aflux şi mai mare decât în 2015, când se estimează că numărul refugiaţilor intraţi în Germania a depăşit un milion. El a mai spus că, în afara acestor refugiaţi, trebuie să se ţină cont şi de faptul că în Germania sosesc şi alţi migranţi - circa 500.000, potrivit lui Seehofer - care profită de dreptul la liberă circulaţie în cadrul Uniunii Europene.
De altfel, criza refugiaţilor va fi principala temă a convenţiei acestui partid, care se va desfăşura săptămâna viitoare în staţiunea Wildbad Kreuth şi la care se aşteaptă prezenţa lui Merkel. Pentru acest eveniment - la care participă deputaţi CSU din Bundestag (Parlamentul federal) şi din camera regională bavareză-, conducerea partidului a elaborat o serie de propuneri menite să stăvilească afluxul de migranţi şi să înăsprească lupta împotriva jihadismului. Una dintre propuneri este ca celor circa 1.000 de islamişti radicali aflaţi în evidenţa serviciilor de securitate germane şi consideraţi a fi violenţi să li se retragă paşaportul german în caz că se dovedeşte că au luptat alături de jihadişti în Irak sau Siria şi să li se impună să poarte o brăţară electronică la picior.