PIAŢA ENERGIEI: Statele Unite şi Germania au depăşit India

V.D.
Miscellanea / 10 mai 2018

Valeriu Binig

Valeriu Binig

China se menţine pe primul loc, pentru a treia oară consecutiv, în clasamentul bianual al celor mai atractive 40 de pieţe din lume pentru investiţii în energie regenerabilă, conform ultimului raport EY.

Statele Unite şi Germania au depăşit India, care coboară de pe locul al doilea pe poziţia a patra. Regatul Unit şi Olanda au avansat semnificativ în cadrul acestui index - pe poziţia a şaptea, respectiv a noua, în timp ce Taiwan reintră în clasamentul celor 40 de ţări.

"Spre deosebire de Polonia, care a apărut recent pe poziţia 36 în clasament, datorită intenţiilor guvernului de a modifica condiţiile de sprijin pentru energiile regenerabile, România nu mai apare în acest clasament de ceva vreme. Noua strategie energetica ar trebui să clarifice planurile guvernului cu privire la cota de regenerabile pentru România la orizontul anului 2030, prin prisma celor mai recente decizii la nivelul UE, dar şi prin prisma necesităţilor din zona rurală unde biomasa este folosită intensiv.

Apar în România proiecte noi, care se bazează pe tehnologii avansate, în special în domeniul energiei eoliene, care, aparent, nu vor mai avea nevoie de scheme de sprijin datorita productivităţii crescute şi costului scăzut al energiei electrice produse. Combinate cu soluţii de stocare a energiei electrice, aceste proiecte ar deveni competitori redutabili pe piaţa romanească angro. Apar soluţii de finanţare inovative, de tip leasing de proiect, (nu de echipamente). ANRE face declaraţii privind scheme noi de sprijin pentru soluţiile locale de mică putere. Publicul este atras de noţiunea de "cosumator activ" (prosumer ). Se acumuleaza încet o masă critică ce va genera în curând o nouă înflorire în sectorul energiilor regenerabile în România", spune Valeriu Binig, Partener EY România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb