Previziuni valutare iBanFirst: Cum vor evolua leul şi EUR/USD în ultimul trimestru din 2024

R.S.
Companii / 26 septembrie

 Previziuni valutare iBanFirst: Cum vor evolua leul şi EUR/USD în ultimul trimestru din 2024

iBanFirst, unul dintre principalii furnizori globali de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale, cu birouri în 10 ţări europene, prezintă prognoza privind cursul leului şi al perechii EUR/USD în ultimul trimestru al anului 2024. În contextul unei economii globale incerte, aceste previziuni pot ajuta companiile româneşti de comerţ să îşi optimizeze tranzacţiile internaţionale şi să gestioneze riscurile valutare mai eficient, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Evenimente care vor influenţa piaţa valutară în ultimul trimestru din 2024

În ultimele luni ale acestui an, dar şi în 2025, procesul de normalizare a politicii monetare în Uniunea Europeană şi în Statele Unite va constitui forţa motrice a pieţelor valutare şi a întregului sistem financiar. Măsurile adoptate de băncile centrale vor avea un impact semnificativ asupra sentimentului pieţei şi strategiilor de investiţii la nivel global, potrivit comuicatului.

Alegerile prezidenţiale din SUA şi România vor avea efecte minime asupra pieţei valutare pe termen lung. În schimb, alţi factori impredictibili, precum evoluţia economică a Chinei, lichiditatea scăzută pe diverse segmente ale pieţei şi instabilitatea geopolitică din Orientul Mijlociu, au potenţialul de a influenţa dinamica pieţelor valutare.

Prognoza USD/RON şi EUR/RON pentru al patrulea trimestru 2024

În contextul alegerilor prezidenţiale din România, analiştii se aşteaptă la o volatilitate în creştere a leului, dar consideră că impactul pe termen lung va fi minim.

Cursul USD/RON nu va avea scăderi semnificative, având în vedere puterea dolarului. Dacă rata se va apropia de pragul de 4,44, aceasta ar însemna o revenire tehnică, similară cu cea care a avut loc în urmă cu o lună. Acest lucru va determina investitorii să cumpere din nou dolari în aşteptarea unei creşteri.

Cursul EUR/RON are potenţial de creştere pe termen scurt, până la nivelul de 5,00. Creşterea va fi generată în mare parte de randamentele în scădere ale obligaţiunilor, determinând investitorii să facă pariuri tactice pe euro în speranţa unor câştiguri pe termen scurt. Acest lucru explică, de asemenea, creşterea recentă a EUR/USD. Cu toate acestea, analiştii nu prevăd o creştere susţinută a euro anul viitor, inclusiv faţă de leu.

Prognoza EUR/USD pentru al patrulea trimestru 2024

Dacă rezultatele alegerilor din SUA nu vor fi contestate, analiştii prognozează că perechea EUR/USD va fluctua între 1,07 şi 1,12 până la sfârşitul anului. Doi factori structurali cheie vor influenţa cursul EUR/USD în aceste luni şi anul viitor:

Performanţa economică solidă a SUA: Având în vedere reducerea agresivă a ratelor de către Rezerva Federală şi PIB-ul de aproximativ 3%, se aşteaptă ca economia SUA să depăşească Europa în următorii ani. Acest lucru ar putea atrage investitori care caută randamente mai mari, susţinând creşterea dolarului, conform comunicatului.

Rezultatele superioare ale pieţei bursiere din SUA: Performanţa puternică a acţiunilor în SUA, în special a indicilor S&P 500 şi Nasdaq, va atrage intrări de capital, stimulând în continuare dolarul.

iBanFirst estimează că indicele dolarului este în prezent supraevaluat cu 9,3%, deşi această valoare este încă sub recordul de peste 20% atins în anii 1980. Este probabil ca această supraevaluare să persiste în anii următori.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb