Reuters: Ucraina speră să obţină un ajutor de 18 miliarde de euro de la UE în 2024

A.F.
Internaţional / 24 octombrie 2023

 Reuters: Ucraina speră să obţină un ajutor de 18 miliarde de euro de la UE în 2024

Ucraina, dependentă de ajutorul extern de la invazia Rusiei de anul trecut, speră să primească anul viitor un ajutor de 18 miliarde de euro (19 miliarde de dolari) de la Uniunea Europeană, aceeaşi sumă pe care a obţinut-o pentru 2023, au declarat ieri oficialii, potrivit Reuters.

Kievul tocmai a primit 1,5 miliarde de euro (1,59 miliarde de dolari) într-o a noua tranşă de asistenţă financiară din partea UE, a declarat premierul Denys Shmyhal pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Sprijinul bugetar al UE pentru Ucraina în 2023 se ridică deja la 15 miliarde de euro - acesta este unul dintre cei mai importanţi factori care ajută Ucraina să fie rezistentă şi stabilă din punct de vedere economic." Kievul depinde în mare măsură de ajutorul financiar extern, după ce economia sa s-a redus cu aproximativ o treime anul trecut din cauza războiului cu Rusia.

Milioane de oameni au fugit din calea războiului, oraşele şi localităţile au fost bombardate, rutele logistice şi lanţurile de aprovizionare au fost întrerupte, iar sectorul energetic şi infrastructura critică au fost afectate de loviturile aeriene.

Alte două tranşe de sprijin din partea UE sunt aşteptate în lunile următoare, ceea ce va duce suma totală din acest an la 18 miliarde de euro, a declarat Ministerul de Finanţe de la Kiev. Guvernul ucrainean a început să lucreze împreună cu UE la un nou program pe termen lung în valoare totală de 50 de miliarde de euro, repartizat pe patru ani, a declarat Shmyhal. Guvernul speră să obţină 18 miliarde de euro de la această facilitate anul viitor, a spus el.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dau și romanii... din banii de pensii, din prețul de la curent, din prețul de la lemne și medicamente, din taxe, tva , impozite.... Se strâng ptr a le da.

    The Nation, ziarul american, afirma ca nevasta lui Zelenski a facut cumparaturi la magazinele din New York in valoare de 1,1 milion $,

    cand sotul cersea alti bani de la Biden ptr. lupta impotriva rusilor cei rai, 

    ce misto sa fii sotie de erou planetar finantat de 30 tari NATO,  

    Eroul Zelenski si-a decorat taticul Olekszandr Zelenski, 

    din banii primiti de la 30 tari NATO da si renta/lunara/pe viata,  

    ce misto sa fii in faliment statal oficial de anul trecut si sa ai  

    rezerve valutare la maxime istorice, o "minune" economica este Ucraina

    1. Deja devii penibil cu comentariul asta. Atâta poate fabrica de troli?

      Ce sursa lauzi tu ca mare ziar american? Citezi dintr-o publicație nigeriana în limba engleza susținând ca ar fi The Nation din US, un săptămânal cu 90 000 tiraj fizic + abonamente online, o publicație mica și de nisa care oricum nu are treaba cu fake news ul tău.  

      "False. 

      The alleged Cartier receipt, used to claim that Olena Zelenska spent $1.1 million on jewelry in New York, is dated the same day she and President Zelensky were in Canada. 

      Looking at her itinerary, there is no realistic prospect that Zelenska would have been able to visit Canada and then fly to New York to go shopping without attracting attention. 

      Further, the social media account fr om which the claim came could not be found, apart fr om one private account with no postso rfollowers. The original source of the video that contained the claim could not be found. There were no reports of similar shopping trips while Zelenska was in the U.S. recently. 

      The claim was initially shared among pro-Russian social media channels that have been associated with misleading information about Ukraine and is similar to another misleading story about a Zelenska shopping spree published last year. 

      FACT CHECK BY Newsweek's Fact Check team" 

      Jaf la drumul mare: bani din PNRR pentru regimul Zelensky,

      Sub pretextul stupid că România a avut creștere economică în 2022, 

      adică au venit mai mulți bani la buget din pricina inflației, în timp ce nivelul de trai al populației a scăzut abrupt – Comisia Europeană a decis să ne penalizeze cu 2,1 miliarde euro din suma totală promisă prin PNRR. 

      Darja Dugina ziarista rusa,a fost ucisa de serviciile secrete (SZBU)

      a lui Zelenski,afirma ziarul american Washington Post, 

      ce mai stat terorist e si Ucraina

    18 miliarde î i poate da Romănia

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb