Rusia a lansat rachete din Marea Caspică spre ţinte ISIS

Andrei Stan
Internaţional / 7 octombrie 2015

Actualizare 21:55 Ashton Carter: "SUA nu vor colabora cu Rusia împotriva Statului Islamic"

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a declarat astăzi că alianţa condusă de SUA nu a fost de acord să coopereze cu Rusia în lupta împotriva Statului Islamic şi nicio colaborare este posibilă atâta timp cât Moscova continuă să lovească alte obiective, scrie Washingtontimes.com.

Acesta a declarat că SUA vor avea discuţii de bază, tehnice, cu Rusia cu privire la eforturile de a se asigura că zborurile peste Siria se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi a adăugat: "Cam atât ar fi".

Carter a discutat în cadrul unei conferinţe de presă la Roma cu ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti.

Carter a mai declarat că Statele Unite ale Americii nu sunt pregătite să coopereze cu o strategie a Rusiei care este " fundamental eronată".

"Ei continuă să lovească ţinte care nu sunt ISIL", a afirmat Carter, folosind un acronim pentru gruparea ISIS. " Noi considerăm că este o greşeală fundamentală", a adăugat acesta.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:00 Siria anunţă începerea unei vaste operaţiuni terestre a armatei

Armata siriană a lansat astăzi o vastă operaţiune terestră în centrul ţării cu sprijinul aviaţiei ruse, a declarat o sursa militară siriană citată de AFP.

"Armata siriană şi aliaţii săi au început o vastă operaţiune terestră în provincia Hama din nordul ţării cu sprijinul aviaţiei ruse", a precizat sursa citată.

Sursa militară siriană a menţionat că ofensiva din provincia Hama "va viza zona din jurul satelor Latmine, vestul Morek, pentru a se îndrepta apoi către Kafr Zeita". Conform sursei, armata siriană se luptă în acest sector cu un grup al forţelor de opoziţie, între care rebeli moderaţi şi islamişti, precum şi cu ramura Al-Qaida din Siria, Frontul Al-Nosra.

Totodată, sursa a mai afirmat că operaţiunea terestră are drept scop să securizeze un tronson de autostradă care leagă Damasc de Alep via Hama, din care jumătate este controlată de regim.

(S.A.)

---------

Forţele navale ruse au lansat astăzi zeci de rachete din Marea Caspică spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste Statul Islamic (ISIS), au anunţat oficiali militari ruşi citaţi de BBC News.

Armata rusă a lansat zeci de rachete, din Marea Caspică, spre poziţii teroriste din Siria, conform unor oficiali militari ruşi.

Informaţia a fost confirmată de Guvernul Rusiei.

"De la 30 septembrie până astăzi au fost efectuate atacuri asupra a 112 obiective. Intensitatea loviturilor va creşte", a afirmat Serghei Şoigu, potrivit agenţiei TASS.

"Nave militare ruse au lansat 26 de rachete de croazieră spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste ISIS, distrugând toate ţintele", a declarat Şoigu în cursul unei întâlniri cu preşedintele Putin.

"În afară de utilizarea aviaţiei pentru distrugerea militanţilor islamişti, miercuri dimineaţă, patru distrugătoare ale flotei ruse din Marea Caspică au lansat 26 de rachete de croazieră spre 11 ţinte. Atacurile au fost lansate din baza Kalibr", a mai afirmat Şoigu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu ni se spune si rezultatul/eficienta "numeroaselor" atacuri. 

    1. Daca in 1 an Siria este pacificata cu guvern stabil, ar fi bine sa se mute si in Irak

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb