100 DE PARTENERIATE ÎN 65 DE ŢĂRI ALE LUMII Antibiotice estimează exporturi de 70 milioane lei

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 20 decembrie 2012

"Creşterea echilibrată a cifrei de afaceri şi a profitului au în spate un plan de afaceri bine conturat, susţinut pe şase piloni de dezvoltare care stabilesc jaloanele evoluţiei companiei până în anul 2016", a declarat Ioan Nani.

"Creşterea echilibrată a cifrei de afaceri şi a profitului au în spate un plan de afaceri bine conturat, susţinut pe şase piloni de dezvoltare care stabilesc jaloanele evoluţiei companiei până în anul 2016", a declarat Ioan Nani.

  • document ataşat Evoluţia principalilor indicatori economico - financiari ai Antibiotice în perioada de criză economico - financiară
    apasă aici pentru a descărca.

    Compania, cel mai dinamic producător - exportator din România, potrivit ANEIR

    Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol ATB, la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti) estimează, pentru acest an, exporturi de 70 milioane lei, de 2,7 ori mai mari decât în anul 2008. Evoluţia favorabilă a vânzărilor pe plan internaţional în acest an s-a datorat atât majorării exporturilor de Nistatină (substanţă activă pentru care Antibiotice deţine al doilea loc la nivel mondial şi pentru care are ca ţintă să ajungă primul producător de profil), cât şi vânzărilor de medicamente finite din clasele antiinfecţioase, cardiovascular şi tract digestiv, aprobate la export.

    Ioan Nani, Director General al Antibiotice, a declarat: "Prezenţa companiei pe pieţele externe înseamnă astăzi 100 parteneriate în 65 de ţări ale lumii. Avem însă în vedere o diversificare a serviciilor care pot fi efectuate pentru partenerii externi din industria de medicamente generice. În cadrul propriului Centru de Cercetare Dezvoltare realizăm cercetarea şi dezvoltarea de produse generice, efectuăm studii de bioechivalenţă şi activităţi tipice de Regulatory Affairs, care pot fi acum prestate şi pentru partenerii interesaţi, de oriunde în lume. În plus, având certificare GMP pentru toate fluxurile de producţie şi prestigiosul aviz FDA pentru fabricaţia Nistatinei şi produselor penicilinice injectabile, partenerii interesaţi pot realiza, sub contract, produse farmaceutice cu calitate garantată de certificări internaţionale, pe fluxurile noastre".

    Antibiotice SA urmăreşte consolidarea afacerilor pe pieţele externe

    În perspectivă, compania Antibiotice se aşteaptă la o consolidare a afacerilor pe pieţele externe ca urmare a acestor posibilităţi de colaborare şi a iniţierii de noi parteneriate de afaceri. Este vorba de exportul de produse injectabile pe piaţa Algeriei (în valoare de 4 milioane dolari), iniţiat recent, de perspectiva distribuţiei către doi noi parteneri de pe piaţa SUA a Ampicilinei şi Nafcilinei injectabile, în valoare de 4,5 milioane USD, precum şi de proiectele de export aflate în lucru, cu o durată de implementare de 2 ani, pentru pieţele Uniunii Europene, Canadei, Asiei şi Orientului Mijlociu.

    Cel mai dinamic producător - exportator român în domeniul medicamentelor

    Performanţele companiei ieşene au fost recunoscute, recent, în cadrul Galei ANEIR 2012 (Asociaţia Natională a Exportatorilor şi Importatorilor din România), când Antibiotice Iaşi a fost desemnată cel mai dinamic producător - exportator în domeniul medicamentelor, din România.

    Antibiotice şi-a axat politica de dezvoltare spre intensificarea relaţiilor comerciale pe plan internaţional, văzută ca direcţie strategică de contracarare a efectelor crizei economico - financiare.

    "Comerţul pe pieţele internaţionale, cu situaţii economico-financiare diferite, ne permite dezvoltarea unor politici mai flexibile, reducându-se dependenţa de evoluţia imprevizibilă a pieţei interne. Pe de altă parte, nefiind grevate de taxe suplimentare, cum e taxa clawback, încasările din exporturi sporesc lichidităţile companiei şi au o profitabilitate mai ridicată", a explicat Mihai Stoian, Director Dezvoltare Afaceri în cadrul Antibiotice SA.

    Antibiotice estimează o creştere cu 22% a cifrei de afaceri până în 2015

    Pe termen lung, în perspectiva anilor 2013-2015, compania Antibiotice îşi propune o creştere echilibrată a indicatorilor cifră de afaceri (+ 22% până în 2015) şi a profitabilităţii nete (+24% până în 2015). Acest lucru este posibil printr-o monitorizare atentă a cheltuielilor şi o gestionare eficientă a stocurilor, precum şi printr-o încasare mai accelerată a creanţelor interne care în acest moment se realizează la 365 zile.

    "Creşterea echilibrată a cifrei de afaceri şi a profitului au în spate un plan de afaceri bine conturat, susţinut pe şase piloni de dezvoltare care stabilesc jaloanele evoluţiei companiei până în anul 2016. Internaţionalizarea afacerii, adaptarea strategică a portofoliului de produse, reducerea costurilor de operare, dar şi dezvoltarea competenţelor profesionale ale resursei umane sunt direcţiile prioritare spre care sunt concentrate activităţile noastre. Căutăm, astfel, să înaintăm în siguranţă spre ţintele noastre de profit şi cifră de afaceri, având permanent în vedere, atât sus-ţinerea activităţii firmei, cât şi a proiectelor iniţiate în zona dezvoltării strategice", a completat Ioan Nani.

    Cifra de afaceri a crescut cu 40% în ultimii 5 ani

    În perioada 2008 - 2012, prin politicile economice şi de marketing aplicate, compania Antibiotice şi-a menţinut un trend de creştere, atât la nivelul afacerilor, cât şi al profitabilităţii.

    Astfel, în ultimii cinci ani, indicatorul "cifră de afaceri" a crescut de la 215,8 milioane lei (anul 2008), la 301,4 milioane lei, cât este estimat pentru 2012, adică într-un procent de 40%.

    În ceea ce priveşte indicatorul "profitabilitate brută", acesta a înregistrat în ultimii 5 ani un ritm de majorare care a făcut ca profitul brut estimat pentru 2012 să fie de 2,3 ori mai mare decât în anul 2008.

    Creşterea nivelului de profitabilitate în această perioadă a fost posibilă prin monitorizarea permanentă şi ajustarea continuă a cheltuielilor în vederea menţinerii în ţintele de buget planificate, precum şi prin creşterea exporturilor de produse profitabile din portofoliul companiei.

    Nivelul profitului brut estimat pentru acest an a fost influenţat de plata suplimentară a unei taxe clawback care s-a reuşit a fi absorbită în cheltuielile curente, fără a influenţa ţinta de profit estimată.

    Rentabilitate brută de 9,92%

    Rentabilitatea brută a crescut cu 60% in perioada analizată. De la 6,2% cât era în 2008, rentabilitatea brută a ajuns la 9,92% în anul 2012. Acest fapt s-a datorat realizării planurilor de măsuri de reducere a costurilor şi creşterii rentabilităţii produselor.

    În fiecare dintre anii 2008 -2012, societatea şi-a achitat în totalitate impozitele şi taxele la bugetul consolidat al statului, valoarea acestora crescând de la 37 milioane lei în 2008, la 44 milioane lei în 2012.

    Gradul de îndatorare al companiei a rămas constant în ultimii 5 ani

    În perioada anilor 2008 - 2012 a crescut indicatorul productivitatea muncii cu un procent de 45%, de la 141 mii lei/salariat, cât era în 2008, la 206 mii lei/salariat, in 2012.

    Un alt indicator important este cel al gradului de îndatorare. Dată fiind nevoia continuă de lichidităţi pentru finanţarea creşterii cifrei de afaceri şi realizarea plăţilor datoriilor comerciale şi bugetare, compania a contractat credite bancare care se situează la aproximativ 32% din totalul capitalurilor proprii, un nivel constant în ultimii 4-5 ani (31% - 2008, 30% - 2009, 28% - 2010, 32% - 2011, 32% - 2012).

    Acest grad de îndatorare arată preocuparea continuă a companiei de a asigura un echilibru între capitalurile proprii şi capitalurile împrumutate din bănci, în actualele condiţii de criză economico-financiară.

    La data de 6 decembrie , principalul acţionar al Antibiotice SA Iaşi era Ministerul Sănătăţii, cu o deţinere de 53,0173%, SIF Oltenia controla un pachet reprezentând 10,0954% din titlurile ATB, iar în posesia altor acţionari persoane fizice şi juridice se aflau acţiuni totalizând 36,8873% din capitalul social al companiei ieşene.

    Opinia Cititorului ( 1 )

    1. Societate capusata de familia Nani, analizati-o comparativ cu sicomedul sau cu alte firme similare din Europa de Est. Speram sa vedem DNA-ul ca trimite niste dosare ale familiei Nani in judecata. Privatizarea ar fi cel mai bun lucru de facut, mai ales ca preturile medicamentelor sunt controlate de stat. Macar sa vinda un pachet de 15% statul, sa vedet ce indicatori de profitabiliate vor apare.

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb