18 MILIOANE DOLARI Rompetrol vrea să deschidă 11 benzinării în acest an

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii / 7 iulie 2015

Rompetrol vrea să deschidă 11 benzinării în acest an

Grupul kazah KMG International, prin divizia de retail Rompetrol Downstream, a deschis ieri o nouă staţie de alimentare cu carburanţi în Bucureşti, iar până la sfârşitul anului compania şi-a propus să îşi extindă reţeaua locală cu un total de 11 benzinării, printr-o investiţie de 18 milioane de dolari.

Directorul general al Rompetrol Downstream, Vlad Rusnac, a declarat că investiţia în staţia din şoseaua Viilor, din sectorul 5 al Capitalei, a avut o valoare de 1,3 milioane de dolari.

Domnia sa a precizat: "Aceasta este staţia proprie cu numărul 133 pe care Rompetrol a deschis-o în ţară. Benzinăria are nevoie de trei până la şase luni pentru a atinge starea de maturitate. Suntem siguri că staţia va vinde, pentru că prezintă un concept nou pentru clienţii noştri. Săptămâna trecută am deschis o staţie în Sibiu, iar săptămâna viitoare vom inaugura o altă benzinărie în Satu Mare".

Compania a deschis anul trecut o singură benzinărie, concentrându-se pe rebrandingul staţiilor, însă în 2016 grupul va aloca 20 de milioane de dolari pentru înfiinţarea a circa 20 de staţii pe tot teritoriul ţării noastre, potrivit sursei citate.

"Deschiderea noilor staţii Rompetrol se înscrie în strategia grupului KMG International de extindere a reţelei sale de distribuţie a carburanţilor pe piaţa locală şi regională", a declarat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al grupului KazMunayGas, subliniind: "Pe piaţa locală, principalele zone vizate de companie pentru dezvoltarea reţelei sunt nord-vest, sud-vest şi nord-est".

Până la jumătatea acestui an, 117 de staţii de distribuţie Rompetrol au fost modernizate, iar alte şase vor fi adaptate noului concept, în urma procesului de rebranding, până la finalul lui 2015, a spus Vlad Rusnac.

Activităţile de retail ale KMG International sunt desfăşurate în peste 1.000 de puncte de distribuţie carburanţi deţinute şi operate în ţări precum România, Georgia, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Franţa şi Spania.

În ţara noastră, compania operează peste 750 de puncte de distribuţie carburanţi, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău.

Bugetul alocat de Grupul KMG International pentru investiţii s-a ridicat, în 2014, la 55 de milioane de dolari şi a vizat în principal programul de modernizare a 90 de staţii Rompetrol din România, precum şi unele proiecte în cadrul segmentului de rafinare.

Potrivit oficialilor grupului, pentru acest an, KMG International şi-a propus un plan de investiţii de peste 200 milioane dolari, o parte fiind alocată pentru revizia generală programată a rafinăriei Petromidia, cât şi pentru dezvoltarea segmentului de retail. Astfel de revizii au loc odată la cinci ani şi durează 40-45 de zile.

O altă direcţie de investiţie este reprezentată de construcţia şi dezvoltarea reţelei de distribuţie a carburanţilor din România, precum şi de continuarea programului de rebranding a staţiilor Rompetrol.

KMG International (fostul grup Rompetrol) ar putea intra pe profit din 2016, a declarat recent Cătălin Dumitru, vicepreşedintele grupului. În 2014, grupul şi-a redus considerabil pierderile la 58 milioane dolari, în timp ce profitul operaţional EBITDA s-a dublat până la 140 milioane dolari. KMG International a atins, anul trecut, o cifră netă de afaceri de 11,4 miliarde USD, în creştere cu 2% faţă de rezultatul obţinut în 2013. Strategia pe termen lung a KMG International prevede o creştere organică în ţările din regiunea Mării Negre, inclusiv extinderea segmentului de retail din ţara noastră, creşterea eficienţei operaţionale a rafinăriei,după atingerea performanţelor record atinse în 2014, ca urmare a investiţiilor realizate de KazMunayGas - peste 1,4 miliarde de dolari în ultimii 7 ani, susţine conducerea grupului. KMG şi-a propus o dezvoltare pe pieţele prioritare, precum şi continuarea furnizării de servicii industriale (EPC) în Kazahstan, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb