25.000 EURO PENTRU TREI STARTUP-URI Total a desemnat câştigătorii concursului "Startupperul Anului"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 9 aprilie 2019

Concursul de antreprenoriat "Startupperul Anului", ajuns la a doua ediţie, a premiat, ieri, trei proiecte de afaceri, antreprenorii câştigători urmând să beneficieze de un program de mentorat şi coaching profesional pe o perioadă de trei luni şi de sprijin financiar în sumă totală de 25.000 de euro (premiul I - 12.500 de euro, premiul II - 7.500 de euro şi premiul III - 5.000 de euro).

Premiul I a fost câştigat de către un proiect ce încearcă să reinventeze teatrul pentru copii prin îmbinarea artei cu tehnologia, aplicaţia Tzitzi-Poc fiind destinată copiilor cu vârste între 2 şi 8 ani şi părinţilor, respectiv profesorilor acestora, potrivit Mirunei Păun, unul dintre fondatorii proiectului.

Domnia sa a notat, în cadrul unei conferinţe de presă: "În educaţie credem că nu este vorba doar despre copil, cât despre triunghiul părinte-copil-profesor. Aşadar, cele trei aspecte pe care le abordăm sunt: reinventarea teatrului prin îmbinarea artei cu tehnologia şi psihologia, dezvoltarea unei aplicaţii destinate copiilor între 2 şi 8 ani, respectiv furnizarea unor materiale suport pentru elevi şi profesori".

Locul al doilea a fost ocupat de platforma OncoChain, destinată pacienţilor bolnavi de cancer. Afacerea a fost înfiinţată în oraşul Timişoara, în 2017, de către medicul Roxana Margan şi foloseşte blockchain şi inteligenţa artificială pentru a asigura asistenţă medicală personalizată şi eficientă, în contextul în care ţara noastră are un deficit de medici oncologi.

Roxana Margan a declarat: "Proiectul a apărut dintr-o oarecare frustare la locul de muncă, când îţi dai seama că în fiecare zi introduci date şi foi într-un sistem care nu prea funcţionează şi de care nu te poţi folosi. (...) Este o platformă pentru pacienţii care suferă de cancer în scopul îmbunătăţirii interacţiunii dintre medici şi pacient. Vrem o conexiune a tuturor factorilor care se ocupă de sănătatea pacienţilor (...) privind partea de prevenţie a cancerului şi partea de tratament, cu personalizarea acestuia, prin introducerea datelor".

Premiul aferent locului trei a fost câştigat de societatea Plugpoint, înfiinţată în 2017, care construieşte staţii de încărcare pentru maşini electrice şi dezvoltă software pentru astfel de infrastructură, la care se adaugă şi o aplicaţie mobilă care reprezintă o hartă a staţiilor din ţara noastră.

Alexandru Buzes-cu, director de marketing al Plugpoint şi unul dintre cei cinci asociaţi din proiect, a precizat: "Ne-am dat seama (în 2017) că o să înceapă să se dezvolte în România piaţa maşinilor electrice. Acum sunt în România circa 2.000 de maşini electrice noi, iar anul trecut s-au vândut aproximativ 500. Sunt sigur că piaţa va creşte mult mai tare în viitor pentru că şi cei care se ocupă cu staţii de încărcare au început să dezvolte infrastructura şi apar din ce în ce mai multe soluţii care să ajute la adoptarea maşinii electrice în Româ-nia".

Totodată, Daniel Matei, unul dintre coordonatorii Impact Hub, compania care va oferi mentoratul pe perioada de trei luni, a subliniat: "Antreprenorii se concentrează prea mult pe produs şi prea puţin pe piaţă. De multe ori văd foarte multe produse sau servicii care au stat prea mult în faza de dezvoltare şi nu au mai apucat să iasă pe piaţă la momentul oportun".

Ediţia 2018-2019 a competiţiei a vizat sprijinirea şi recompensarea tinerilor antreprenori care au un proiect sau o afacere înfiinţată cu mai puţin de doi ani în urmă.

În cadrul competiţiei, în fiecare ţară, un juriu local trebuie să desemneze trei câştigători, evaluarea fiind realizată pe baza a trei criterii: caracterul inovator, impactul social şi comunitar şi potenţialul de fezabilitate şi dezvoltare.

Prima ediţie a avut loc în 34 de ţări din Africa, în 2015, iar anul acesta competiţia se desfăşoară în aproape 60 de ţări din Africa, Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, urmând ca ulterior, un juriu internaţional să aleagă şase mari câştigători din rândul premianţilor din fiecare ţară.

Total Romania este parte a grupului francez Total, a patra companie petrolieră din lume, cu prezenţă în pes-te 130 de ţări şi o cifră de afaceri de circa 171 miliarde de dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb