280 milioane euro acordaţi CNADR prin MT la rectificarea bugetară

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 31 iulie 2008

280 milioane euro acordaţi CNADR prin MT la rectificarea bugetară

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) ar putea primi, din suma obţinută de Ministerul Transporturilor (MT) la rectificarea bugetară, aproximativ 280 milioane de euro, a declarat, ieri, directorul de comunicare al companiei, Ştefan Szobotka.

"Din bugetul total solicitat de către Ministerul Transporturilor la ultima rectificare bugetară, priorităţile investiţionale ale CNADNR vor fi culoarul 4 Pan European de la Nădlac la Constanţa, autostrada Bucureşti- Braşov şi autostrada Transilvania. Important este că cei 800 de kilometri pentru culoarul 4 Pan European sunt pentru prima dată abordaţi integral fiind în faza de pregătire studiul de fezabilitate, procedurile de expropriere şi licitarea construcţiei şi execuţiei", a spus directorul de comunicare al companiei, Ştefan Szobotka.

Acesta a estimat că suma aproximativă care va fi alocată pentru Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România din rectificarea bugetară pentru proiecte noi şi reabilitarea drumurilor este de circa 280 milioane de euro.

La ultima rectificare bugetară, Ministerul Transporturilor a obţinut aproximativ 510 milioane euro, potrivit reprezentanţilor ministerului.

Ministerul Transporturilor solicitase suplimentarea bugetului cu 600 de milioane de euro, banii urmând a fi destinaţi finanţării marilor lucrări de infrastructură rutieră şi feroviară, după cum a declarat la începutul lunii iulie minis­trul transporturilor Ludovic Orban.

Potrivit ministrului, cea mai mare parte a sumei solicitate va fi destinată unor proiecte, precum autostrada Bucureşti-Braşov, autostrada Transilvania, pentru activitatea de expropriere pe coridorul 4 Pan European. De asemenea, banii vor fi directionaţi către investiţii legate de dezvoltarea a mai multor centuri rutiere, prioritară fiind lărgirea la patru benzi a centurii Bucureştiului, precum şi cea a Ploieştiului, urmând cele ale Oradei şi Cons­tanţei, a adăugat Orban. Guvernul a aprobat, la mijlocul lunii iulie, a doua rectificare bugetară din acest an, prin care a alocat sume mai mari ministerelor Transporturilor şi Finanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb