3 milioane de euro - investiţie REGINA MARIA în cel mai mare laborator regional din ţară, la Cluj

A.F.
Companii / 31 mai 2023

3 milioane de euro - investiţie REGINA MARIA în cel mai mare laborator regional din ţară, la Cluj

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA deschide cel mai mare şi modern laborator din Transilvania - Laboratorul Regina Maria Cluj, o investiţie de peste 3 milioane euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Inaugurăm o nouă investiţie majoră dintre cele planificate pentru acest an, într-o regiune strategică pentru noi. Suntem prezenţi în Ardeal din 2008, iar Cluj este cel mai important pol regional de dezvoltare Regina Maria. Era firesc să deschidem aici cel mai mare laborator din ţară, după cel din Bucureşti, la acelaşi nivel tehnologic şi cu aceeaşi pregătire profesională înaltă. Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj, mai mult de jumătate din suma alocată pentru dezvoltarea sistemului medical din Transilvania, care depăşeşte 40 de milioane de euro. Cred foarte mult în potenţialul Clujului, iar Regina Maria dezvoltă aici un ecosistem medical complet pentru pacienţii din întreaga regiune centrală a României", a declarat Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate REGINA MARIA, conform comunicatului.

Laboratorul Regional reuneşte, începând cu luna mai, laboratorul clinic din Spitalul Regina Maria din Cluj Napoca, laboratorul Genetic Center şi laboratorul de anatomie patologică Santomar, acoperind servicii complete de laborator clinic, genetică medicală, anatomie patologică, citologie şi biologie moleculară.

Totodată, noul laborator regional reuneşte echipele ultraspecializate ale Genetic Center - al doilea laborator de genetică înfiinţat în ţara noastră, cu cel mai vast portofoliu de teste genetice din România şi ale laboratorului de anatomie patologică Santomar, devenit de-a lungul timpului un centru de referinţă la nivel naţional în domeniul anatomiei patologice, dezvoltând, în premieră pentru România, primul proiect de telepatologie.

"În ultimii ani, investiţiile în extinderea reţelei de laboratoare şi puncte de recoltare au fost o prioritate pentru noi, pentru că ne-am propus să fim prezenţi în fiecare judeţ al ţării, performanţă atinsă deja. Reţeaua noastră numără astăzi 36 de laboratoare dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi peste 140 de puncte de recoltare. Laboratorul Regina Maria din Cluj este dedicat tuturor pacienţilor din Ardeal şi oferă servicii complete de laborator. Probele sunt procesate local, iar acest lucru înseamnă timpi mai scurţi pentru eliberarea rezultatelor pentru pacienţii din regiune", declară Olimpia Enache, COO Reţeaua de sănătate REGINA MARIA.

Capacitatea de prelucrare a probelor în cadrul Laboratorului Regional REGINA MARIA Cluj este de 25 milioane teste pe an, acesta integrând toate departamentele de laborator - hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, genetică, anatomie patologică. Probele sunt prelucrate şi analizate de cei peste 100 de specialişti care lucrează în cadrul laboratorului. Întreaga aparatură este de ultimă generaţie, automatizată, pentru a reduce timpul de procesare a probelor. Acurateţea şi siguranţa rezultatelor obţinute de-a lungul timpului fac ca medicii să recomande pacienţilor laboratoarele REGINA MARIA.

"Ce aduce nou pe piaţă Laboratorul din Cluj este digitalizarea serviciilor de laborator, prin implementarea atât a telepatologiei, cât şi a unei proceduri de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaţionale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umană şi garantează acurateţea rezultatelor. Vorbim despre un sistem deja utilizat în Laboratorul Central din Bucureşti, ce urmează să fie implementat cât de curând şi în noul laborator din Cluj", completează Olimpia Enache.

Telepatologia este o ramură a telemedicinei care permite transferul de imagini microscopice ale ţesuturilor şi informaţii asociate acestora între medicii specialişti implicaţi în îngrijirea unei persoane. Astfel, diagnosticul şi conduita terapeutică adecvată pacientului se stabilesc rapid şi precis. Există diferite soluţii tehnice de realizare a telepatologiei, iar în cadrul Reţelei de Sănătate REGINA MARIA se utilizează cele mai avansate şi moderne sisteme, care transmit informaţiile în timp real.

Laboratoarele REGINA MARIA au integrat în sistemul de management al calităţii utilizarea inteligenţei artificiale, având în reţea primul şi singurul laborator din ţară care, în urma auditării specialiştilor, a primit aviz favorabil. Cu ajutorul inteligenţei artificiale, specialiştii din laborator au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor. Introducerea inteligenţei artificiale are multiple beneficii pentru pacienţi, oferind garanţia unor rezultate sigure, prin eliminarea erorii umane în interpretarea datelor în laboratoarele de analize.

Laboratoarele Reţelei REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienţi pe zi şi au o capacitate de peste 75 de milioane de teste pe an. Reţeaua deţine 36 de laboratoare şi 140 de puncte de recoltare în toată ţara şi numără mai mult de 500 de specialişti în domeniul analizelor medicale de laborator.

În Cluj-Napoca, REGINA MARIA deţine 2 laboratoare şi 14 puncte de recoltare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb