3 milioane euro pentru formarea tinerilor antreprenori

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 25 ianuarie 2012

20 de idei de afaceri vor fi finanţate în cadrul programului "Promovarea antreprenoriatului în domeniul industriilor creative", a anunţat astăzi Peter Barta, directorul executiv al Fundaţiei Post-Privatizare (FPP). Programul, derulat de FPP, în parteneriat cu Asociaţia ORICUM, S.C. GEA Strategy&Consulting SA, Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii (CCCDC), S.C. M&C Strategy Development SRL, Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, se va derula până în luna august 2013, totalul resurselor financiare cifrându-se la 3 milioane de euro.

"Scopurile vizate prin intermediul acestui proiect sunt conştientizarea oportunităţilor antreprenoriale şi a potenţialului economic al industriilor creative printr-o campanie media la nivel naţional; furnizarea de training tinerilor profesionişti în domeniul industriilor creative în vederea iniţierii şi gestionării unei afaceri, pe trei nivele de pregătire (de la începător la avansat); furnizarea de informaţii si asistenţă în vederea iniţierii şi gestionării unei afaceri, prin mentorat, consiliere directă şi acordarea de sprijin financiar; iniţierea unei reţele de promotori ai antreprenoriatului în domeniul industriilor creative", potrivit sursei citate. Un număr de 26.000 de tineri vor beneficia de cursurile de formare ce vor avea loc în toată ţara, completează Peter Barta, care estimează că într-o afacere vor fi investiţi 10.000 de euro.

Participanţii vor trebui să aibă peste 18 ani, să urmeze sau să fi urmat studii în domeniul industriilor creative sau să fi desfăşurat cel puţin un an de activitate în domeniu.

Din industriile creative fac parte următoarele domenii economice: advertising, arhitectură, arte şi antichităţi, meşteşuguri, design, modă, film, video şi fotografie, software, jocuri şi publishing electronic, muzică şi performing arts, publishing, televiziune şi radio iar grupul ţintă al programului este format din persoane care doresc să iniţieze o afacere în industriile creative.

Partenerii programului au finalizat etapa de cercetare şi au anunţat că nivelul maxim al contribuţiei la economia naţională a industriilor creative la PIB-ul ţării noastre s-a înregistrat în anul 2008 (7,24%). Evoluţia numărului de angajaţi a fost pozitivă, cu o creştere în 2009 de 40% (circa 140.000 angajaţi) faţă de anul 2002 când erau aproximativ 100.000.

În urma cercetării realizate de către Universitatea din Bucureşti pe un eşantion de 294 persoane cu vârste cuprinse între 15-24 ani s-a constatat un interes de 61% pentru meseriile creative, 57% dintre aceştia orientându-se către antreprenoriat.

Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeşte în oameni".

Durata proiectului este de 30 de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb