33 de firme au solicitat sprijin pentru internaţionalizare

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie 2008

Un număr de 33 de firme au solicitat, până ieri, sprijin financiar nerambursabil pentru accesul pe noi pieţe şi internaţionalizare, potrivit informaţiilor publicate de Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL). Suma disponibilă în cadrul acestui apel de proiecte se ridică la 2,1 milioane euro. Firmele care solicită sprijin financiar îşi pot înscrie proiectele în cadrul acestui apel începând în 20 august 2008.

Bugetul total pentru sprijinul acordat sectorului IMM pentru accesul pe noi pieţe şi internaţionalizare se ridică la 23,4 milioane euro, pentru perioada 2007 - 2013, iar pentru acordarea sumelor se organizează apeluri de proiecte cu depunere continuă până la epuizarea fondurilor disponibile.

Ajutorul financiar pentru accesul pe noi pieţe şi internaţionalizare se acordă pentru participarea la târguri şi expoziţii internaţionale organizate în ţară sau în străinătate, cu stand propriu, participări la misiunile economice în străinătate, promovarea activităţii agentului economic la evenimentele la care participă, precum şi identificarea furnizorilor sau clienţilor externi.

Intensitatea maximă a finanţării acordate este de 70% pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi de 60% pentru întreprinderi mijlocii din totalul cheltuielilor eligibile.

Intensitatea maximă a ajutorului reprezintă procentul maxim, calculat la valoarea eligibilă a proiectului (suma cheltuielilor eligibile), care poate fi finanţat din fonduri nerambursabile, respectiv din Fondul European de Dezvoltare Regională şi/sau din bugetul de stat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb