Compania 3M a inaugurat, ieri, la Bucureşti, unul dintre cele mai importante proiecte de educaţie de business din Europa - Customer Innovation Center, compartimentat în şapte sectoare-cheie: energie şi telecomunicaţii, industria auto, minerit şi petrol şi gaze, industria prelucrătoare, sănătate, siguranţă şi bunuri de consum. Centrul are o suprafaţă de 500 mp, iar investiţia se ridică la 300.000 euro.
Noul centru va oferi posibilitatea clienţilor şi partenerilor 3M România de a lua contact, într-un mediu dinamic şi interactiv, cu produsele 3M, cu aplicare în domeniul contrucţiilor, sănătate, telecomunicaţii etc.
Customer Innovation Center oferă o experienţă integratoare, combinând tehnologia comunicaţională de ultimă oră cu experimente de tip hands-on şi ghidând clienţii şi partenerii în universul brandului 3M. Customer Innovation Center al 3M Romania aduce o schimbare fundamentală la nivelul percepţiei de brand: după parcurgerea vizitei "experimentale", clientul va privi echipa 3M România ca pe un furnizor de soluţii şi un partener strategic.
Deschiderea centrului corespunde dezideratului de ţară de atragere a investiţiilor în cercetare şi dezvoltare.
Cătălin Velescu, managing director 3M România, a declarat în cadrul conferinţei de presă: "Deschiderea Customer Innovation Center 3M România este un pas important în dezvoltarea subsidiarei de la Bucureşti. 3M are în lume 53 de centre, iar cel deschis astăzi este al 54-lea. Asta arată că România intră într-un nou nivel al dezvoltării în ultimii 25 de ani. Compania 3M cheltuie 1,8 miliarde de dolari pe cercetare-dezvoltare, însemnând în jur de 5% din cele 31 miliarde dolari cifră de afaceri şi asta pentru că se bazează pe o echipă mare de tehnicieni, în jur de 10.000, care include ingineri, chimişti, fizicieni, tehnicieni în domeniul mediului etc."
Prezent la eveniment, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a menţionat că 3M este una dintre cele mai importante companii din SUA, datorită capacităţii de inovare. Totodată, Excelenţa Sa a prezentat cele trei priorităţi ale Ambasadei în raport cu România: "Una este să promovăm securitatea, alta să promovăm democraţia şi valorile asociate democraţiei şi a treia să promovăm prosperitatea între ţările şi economiile noastre - să îmbunătăţim fluxul comercial de bunuri şi servicii între România şi SUA, să îmbunătăţim fluxul de investiţii şi cred că în centrul acestor lucruri este promovarea inovării, antreprenoriatului. Contribuţia pe care 3M o face azi este mult mai puternică prin deschiderea centrului din România şi se potriveşte foarte bine cu priorităţile noastre în susţinerea parteneriatului dintre România şi SUA".
Totodată, Excelenţa Sa a mai precizat că 3M s-a implicat în dezvoltarea economică a peste 70 de ţări: "În România, 3M este o companie care a adus mii de produse de calitate, cu aplicabilitate în numeroase domenii, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor. Mi-am dat seama de abia astăzi câte produse din viaţa noastră de zi cu zi există datorită companiei 3M. În SUA, avem convingerea că inovaţia menţine economia, fiind o parte importantă a strategiei pentru creştere economică. Din acest punct de vedere apreciem angajamentul 3M către inovaţie şi încurajarea continuă a angajaţilor săi să dezvolte soluţii inedite. Centrul lansat astăzi este cu adevărat un spaţiu unde inovaţia devine o realitate, prin intermediul soluţiilor 3M propuse partenerilor şi clienţilor săi".
Deschiderea centrului corespunde dezideratului de ţară de atragere a investiţiilor în cercetare şi dezvoltare. Dragoş Pîslaru, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru a mărturisit: "Este un obiectiv al Guvernului de a impulsiona companiile să investească în România şi ne dorim să fie cât mai multe investiţii în proiecte de cercetare şi dezvoltare, iar deschiderea acestui centru este un exemplu de astfel de investiţii reuşite. Pe plan personal, am amintiri frumoase legate de compania 3M."
3M foloseşte 46 de platforme tehnologice, pentru a dezvolta aplicaţii şi produse inovative. În prezent, are un portofoliu de peste 50.000 de produse şi deţine peste 2.500 de patente recunoscute la nivel mondial. În România, compania este prezentă de peste 25 de ani.
3M România este filiala locală a corporaţiei 3M (Minesota Minning & Manufacturing) cu sediul în St. Paul, Minesotta, SUA. Compania deţine un portofoliu de peste 50.000 de produse şi 2.500 de patente recunoscute la nivel mondial. Cu o cifră de afaceri de 31,8 miliarde de dolari, compania 3M are 89.000 de angajaţi în toată lumea şi operează în peste 70 de ţări. În România este prezentă din 1986 şi activează pe numeroase pieţe, precum: energie şi telecomunicaţii, petrol, gaze şi industria minieră, transporturi, sănătate, consumabile de birou şi bunuri de consum, siguranţa şi protecţia bunurilor şi persoanelor, materiale pentru industria publicitară şi semnalizare rutieră.
•
Proiectul a fost gândit să expună o logică în 3 paşi: Captează atenţia - 3M lucrează; Angajează şi construieşte încredere - Cum lucrează 3M; Inspiră - Cum poate lucra 3M pentru tine. Vizitatorii experimentează fizic întregul proces al inovaţiei 3M, prin interacţiune directă cu display-uri, platforme informaţionale, grafice, tehnologii şi produse expuse şi puse la lucru! De la aplicaţiile din industria prelucrătoare, industria medicală şi transporturi, până la producţia de repere din industria auto, înfăţişate într-o maşină secţionată şi expusă la scara 1:1.