410.000 numere de telefonie fixă alocate de ANRC

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 august 2004

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) a acordat licenţă de utilizare a resurselor de numerotaţie societăţii "Atlantic Telecom" SRL şi a extins resursele de numerotaţie acordate companiilor "Romanian Data System" SA şi "Magic Telecom" SRL, informează un comunicat al instituţiei.

Astfel, "Atlantic Telecom" a primit dreptul de a utiliza 410.000 numere pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixă la nivel naţional (domeniul 0Z=03). De asemenea, companiei i-au mai fost acordate 4.000 de numere din domeniul 0Z=08 pentru servicii de acces la reţele de date şi Internet şi servicii furnizate prin intermediul numerelor verzi, cartelelor virtuale şi a celor preplătite. "Atlantic Telecom" va utiliza indicativul 1048 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar şi 1648 pentru selectarea transportatorilor fără ton intermediar. Companiile "Romanian Data System" şi "Magic Telecom" au primit fiecare, suplimentar faţă de resursele de numerotaţie acordate anterior, cîte un bloc de o mie de numere pentru furnizarea serviciilor de voce prin intermediul cartelelor virtuale (domeniul 0Z=08).

Cartelele virtuale au avantajul utilizării aceluiaşi cod PIN

În cazul serviciilor furnizate prin intermediul cartelelor preplătite, utilizatorii achiziţionează cartele de la centrele de comercializare şi obţin un cod PIN în baza căruia pot efectua convorbiri în limita contului preplătit. La epuizarea sumei achitate, utilizatorul va fi nevoit să achiziţioneze o nouă cartelă şi, implicit, un nou cod PIN. Spre deosebire, cartelele virtuale pot fi reîncărcate, avînd avantajul utilizării aceluiaşi cod PIN. Acestea pot fi achiziţionate de la adresele web ale furnizorilor, plata făcîndu-se prin intermediul mijloacelor electronice (carduri de credit). Practic, solicitantul primeşte doar un cod PIN care poate fi utilizat de la orice post telefonic.

Pînă în acest moment, 53 de companii au primit din partea ANRC licenţe de numerotaţie, resursele alocate reprezentînd aproximativ 40 de milioane de numere de apel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb