43% dintre germani se opun fuziunii Deutsche Bank - Commerzbank

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 aprilie 2019

43% dintre germani se opun fuziunii Deutsche Bank - Commerzbank

Aproximativ 43% dintre germani se pronunţă împotriva unei fuziuni între primele două bănci din ţară, Deutsche Bank AG şi Commerzbank AG, conform unui sondaj Insa publicat vineri, care arată că numai o proporţie de 17% acceptă ideea unificării celor două instituţii financiare.

Analiza, realizată pe un eşantion de 2.012 persoane pentru cotidianul Bild, indică faptul că 30% dintre cei intervievaţi nu au o opinie cu privire la fuziunea celor două mari bănci germane, iar 10% nu au dorit să răspundă la această întrebare, conform Reuters.

Făcând referire doar la cei care au o opinie cu privire la fuziune, sondajul menţionează că 71% s-au exprimat împotriva unei astfel de tranzacţii, res­pectiv 29% în favoarea sa. Publicaţia Bild adaugă că respondenţii mai în vârstă sunt cei care se opun unei fuziuni între cele două bănci, însă nu oferă detalii legate de motivele acestora.

Deutsche Bank şi Commerzbank, care au confirmat recent că derulează negocieri în vederea unei posibile fuziuni, au refuzat să-şi exprime părerea cu privire la sondajul realizat pentru Bild.

Cele două bănci au circa 140.000 de salariaţi, iar sindicaliştii au avertizat că eventuala fuziune ar putea genera până la 30.000 de disponibilizări.

Frank Strauss, membru al consiliului director al Deutsche Bank, a declarat că înţelege temerile sindicatelor în acest sens. Strauss a amintit, citat de Frankfurter Allgemeine Zeitung, că Deutsche Bank a găsit soluţii pozitive pentru toate părţile atunci când a integrat Postbank.

Săptămâna trecută, Deutsche Bank a informat că este prea devreme ca să analizeze necesarul de capital în cazul unei fuziuni cu Commerzbank.

Informaţia a venit după ce publicaţia britanică Financial Times a scris că Deutsche Bank abordează, în cadrul negocierilor de fuziune, eventualitatea atragerii unui capital suplimentar de până la 10 miliarde de euro (11,22 miliarde de dolari).

Dacă vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 miliarde de euro. Entitatea astfel creată ar avea o cotă de 20% din piaţa de retail banking din Germania.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb