53,4 milioane euro pentru investiţii în fermele mici şi de familie

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 1 martie 2019

53,4 milioane euro pentru investiţii în fermele mici şi de familie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a selectat, în vederea finanţării din fonduri europene, 110 proiecte întocmite pe submăsura 4.1 "Investiţii în exploataţii agricole", componenta ferma de familie şi ferma mică.

În cadrul primei etape de selecţie, au fost depuse 178 cereri de finanţare, dintre care au fost selectate 110 proiecte cu un punctaj între 91 şi 83 de puncte. Valoarea publică totală a proiectelor selectate se ridică la suma de 53.407.702 euro.

Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR a declarat: "În prima etapă de selecţie, avem proiecte care sunt eligibile, dar fără finanţare ceea ce ne arată faptul că necesitatea capitalizării fermelor de familie şi a fermelor mici este mult mai mare decât alocarea pe care am avut-o în această sesiune. De asemenea, numărul proiectelor neconforme sau neeligibile s-a redus considerabil faţă de alte perioade. Depunerea unui număr atât de mare de cereri de finanţare, precum şi punctajele ridicate obţinute la selecţie, ne demonstrează faptul că am reuşit să venim în sprijinul beneficiarilor în această sesiune în care am introdus obţinerea extrasului de carte funciară de către AFIR şi depunerea cererilor de finanţare semnate electronic. Reamintim solicitanţilor care nu au deţinut semnătura electronică la depunere, în cazul în care vor fi selectaţi pentru finanţare, vor avea obligaţia să deţină certificatul digital calificat la momentul contractării".

Alocarea financiară stabilită pentru submăsura 4.1, disponibilă în sesiunea 2018, a fost de 303 milioane de euro, împărţită astfel: sectorul vegetal a avut alocate 53 milioane de euro, cel zootehnic 111 milioane de euro, zona montană a dispus de 80 milioane de euro (vegetal şi zootehnic), iar fermele de familie şi fermele mici de 59 milioane de euro. Pragul minim de selecţie al proiectelor aferente submăsurii 4.1 a fost de 25 puncte.

AFIR precizează că fondurile alocate submăsurii 4.1 "Investiţii în exploataţii agricole" (pentru întreg teritoriul naţional), componentele sector vegetal, ferma de familie şi ferma mică au fost epuizate înainte de termenul limită, respectiv 31 martie 2019, ora 16.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb