Peste 400 de persoane au participat la un nou protest care a avut loc luni seară, în Piaţa Universităţii, pentru a 7-a zi consecutivă. Protestele s-au declanşat după tragedia de la Colectiv, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 47 de persoane.
După prima zi de proteste, premierul Victor Ponta a demisionat.
Începând de pe data de 3 noiembrie, în fiecare seară, după ora 18,00, bucureştenii au protestat în centrul Capitalei împotriva corupţiei, a clasei politice şi au îndemnat la o reformare a societăţii.
În cele şapte zile de proteste, românii din diaspora s-au alăturat celor care au ieşit în stradă în Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării.
Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, unde a stat de vorbă cu oamenii timp de circa 20 de minute.
Peste 50 de persoane au participat, luni, de la ora 18,30, la un miting de protest în faţa Băncii Naţionale a României, protestatarii cerând demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.
La protest şi-a făcut apariţia şi avocatul Gheorghe Piperea, care a precizat că a venit să îi susţină pe protestatari şi că nu doreşte să participe la eventuale discuţii cu guvernatorul BNR, au transmis televiziunile de ştiri.
Gheorghe Piperea a declarat: "Nu are rost să merg la domnul Isărescu. Şi aşa eu îi populez coşmaruri în fiecare noapte, nu are rost să mă duc şi în noaptea asta la el să îi cer să demisioneze. Acesta este ceea ce cred că oamenii ar trebui să ceară în seara aceasta".
El afirmat că există mai multe motive pentru care guvernatorul BNR ar trebui să îşi dea demisia, unul dintre acestea fiind seminariile de pregătire a magistraţilor.
De asemenea, Piperea a facut referire şi la vânzarile de portofolii de credite neperformante de către bănci unor colectori de creanţe.
Piperea a afirmat: "Nu ar fi rău să se uite cu mare atenţie la acele bănci care îşi externalizează, îşi vând unor colectori de creanţe creanţele împotriva acestor oameni cu 5-6% din valoare. În loc să încerce să justifice această mizerie de afacere care se face cu colectorii de creanţe şi care transformă din cetăţeni cu drepturi oamenii aceştia în pradă pur şi simplu ar trebui să le atragă atenţia băncilor că în loc să primească 5% de la un colector de creanţe ar putea să facă o înţelegere, individuală sau colectivă, nu are niciun fel de importanţă, cu oamenii, prin care să li se permită ca în loc de 100 de lei saă plătească 50 de lei sau 60 de lei, lucru pe care oamenii aceştia l-ar putea face".
1. fără titlu
(mesaj trimis de szmirela în data de 10.11.2015, 14:17)
Este de apreciat ca dn Piperea si-a gasit timp pentru a merge in Piata alaturi de anti- isaristi! Nu stiu f. multe despre cariera domniei sale, despre succesele in alte spete, dar, in ceea ce priveste creditarea in chf este AS. Daca mai pui implicarea si aplombul cu care raspunde"dumnezeirii" bancilor romanesti eu zic ca avem un atuu in plus. De aceea sustin prezenta domniei sale intr-un guvern nou. E nevoie de oameni bine pregatiti si cu o larga cunostere a problemelor cu care ne confruntam noi- cei multi!