Oportunităţile de dezvoltare în domeniul infrastructurii IT au fost epuizate iar singurele şanse de creştere sunt în prezent în domeniul dezvoltării serviciilor cu valoare adaugată mare care să utilizeze infrastructura deja instalată. Aceas-ta a fost concluzia prezentată ieri de Gabriel Marin, director general al "Omnilogic" cu ocazia unui eveniment devenit deja tradiţional în lumea de specialitate -Convergent Network, a 9-a ediţie.
Domnul Marin s-a arătat ieri optimist spunând că, după realizarea convergenţei fizice, proces demarat în anii "90 şi continuat în anii 2000, după corecţia din anii 2000-2001, s-a creat un fel de "ecosistem" în care broadband-ul nu mai este un obiectiv pentru că este deja realizat şi a devenit important ce putem să creăm pe această infrastructură.
Prezent la eveniment, secretarul de stat pentru Tehnologia Informaţiei din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI), Zoltan Somodi, a subliniat că, în ţara noastră, broadbandul există ca tehnologie, dar accesul nu este posibil peste tot, datorită infrastructurii. "Avem nevoie de planuri de informatizare care stabilesc ca obiectiv principal dezvoltarea de servicii cu valoare adăugată, utilizând noile tehnologii pentru reţele şi aplicaţii. Numai aşa putem absorbi fondurile europene în mod inteligent şi eficient", a adăugat Zoltan Somodi.
De asemenea, Zoltan Somodi a mai precizat că începerea unei investiţii presupune existenţa unei viziuni, în contextul în care beneficiarii direcţi sunt administraţia publică şi IMM-urile din alte domenii, dar unde beneficiarii indirecţi precum furnizorii de tehnologie, au responsabilitatea corelării nevoilor tehnice şi economice.
Fondurile structurale alocate Axei prioritare III - tehnologia informaţiei şi comunicaţii (TIC) pentru sectoarele public şi privat pentru 2007-2013, însumează 149 milioane de euro pentru susţinerea utilizării TIC şi a tehnologiei de broadband, 119 milioane de euro pentru implementarea de servicii electronice destinate administraţiilor publice, respectiv 115 milioane de euro destinate dezvoltării de aplicaţii de e-business pentru IMM-uri.
Lider pe piaţa IT/C din România de peste un deceniu, compania Omnilogic a fost mereu motivată de evoluţiile spectaculoase din domeniul tehnologiei informaţiei la nivel global şi regional, remarcându-se prin spiritul său novator şi anticipativ.
În cadrul evenimentului, Cristian Popescu, regional sales manager Cisco România, a prezentat avantajele soluţiilor de teleconferinţe Cisco Tele-Presence. Cu ajutorul acestor soluţii, companiile pot să organizeze întruniri virtuale simultane cu partenerii sau clienţii, la nivelul mai multor locaţii, dincolo de firewall-ul companiei. În acest fel, scade timpul necesar pentru luarea deciziilor, iar cheltuielile de deplasare sunt reduse considerabil
Prezentarea susţinută de către John Ryden, general manager Mid Europe, Hitachi Data Systems, unul dintre cei mai noi parteneri ai Omnilogic, a subliniat importanţa strategică a soluţiilor de stocare a datelor pentru activităţile marilor companii.
Alexander Masek, regional director Central & Eastern Europe al Crossbeam Systems, a vorbit despre importanţa abordării securităţii reţelelor prin prisma utilizării de soluţii unificate.