A fost semnată finanţarea pentru "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare în SEN"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 august 2009

Contractul de finanţare pentru proiectul "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare în Sistemul Electronic Naţional (SEN)", a cărui cerere de finanţare a fost depusă de Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI) în noiembrie 2008, a fost semnat, a anunţat, joi, ASSI.

Proiectul este cofinanţat de UE prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" şi are un buget total de 19.849.258,93 lei, contribuţia financiară a UE, prin Fondul European de Dezvoltare Regională fiind de 13.341.484,87 lei, iar 3.004.367,7 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din bugetul naţional.

"Vineri, 31 iulie 2009, s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare în Sistemul Electronic Naţional", a cărui cerere de finanţare a fost depusă de Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI), în noiembrie 2008, în vederea accesării fondurilor structurale din cadrul Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"", se arată în comunicatul ASSI.

Contractul de finanţare vizează alocarea de fonduri europene pentru realizarea unei platforme informatice complexe în vederea implementării Punctului de Contact Unic electronic (PCU electronic) şi a conceptului One-Stop Shop pentru guvernarea electronică, precum şi integrarea tuturor serviciilor de e-guvernare în Sistemul Electronic Naţional.

Potrivit ASSI, proiectul "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare în Sistemul Electronic Naţional" are ca scop implementarea unui "ghişeu electronic central" la nivel naţional şi se adresează agenţilor economici, cetăţenilor şi autorităţilor publice. Acest proiect va permite accesul la distanţă al utilizatorilor la mai multe tipuri de proceduri administrative şi va asigura conversia acestora în proceduri electronice.

"De regulă, autorizaţiile pentru desfăşurarea activităţii unui agent economic nu se pot obţine de la o singură instituţie, ci implică mai multe avize de la diferite autorităţi. Prin PCU electronic, prestatorul de servicii ce va dori să intre pe piaţa românească va adresa o singură cerere online, iar tot procesul de avizare care va implica parcurgerea unui traseu interinstituţional se va desfăşura electronic, urmând ca solicitantul să primească autorizaţia de funcţionare cu un minimum de efort. Astfel, PCU electronic "va alerga" în mediul online pe la diferitele ghişee pentru ca în final agentul economic să primească autorizaţia necesară desfăşurării activităţii", a declarat preşedintele ASSI, Bogdan Mihăilescu.

Realizarea proiectui permite îndeplinirea unor obligaţii ale României care decurg din implementarea Directivei Serviciilor 123/2006 şi aplicarea principiilor Strategiei Lisabona, asumate de Uniunea Europeana pentru reducerea barierelor administrative şi cresterea competitivităţii economice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb