A TRECUT DIN NOU DE 1,30 DOLARI: Euro - la nivelul maxim al ultimelor două luni şi jumătate

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iulie 2010

Euro - la nivelul maxim al ultimelor două luni şi jumătate

Euro s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, atingând cel mai ridicat curs de după 10 mai, când a fost anunţat pachetul de salvare de 1.000 de miliarde de dolari pentru ţările europene. Creşterea a avut la bază semnalele de accelerare a expansiunii economiei Europei, într-un moment în care redresarea SUA înce­tineşte.

Euro a cres­cut cu 0,7% la ora 11:00, pe piaţa din Londra, ajungând la 1,3087 dolari. La ora 9:01, pe piaţa din New York, euro a urcat tot cu 0,7%, la 1,3085 dolari. Anterior, moneda europeană s-a apreciat pâ­nă la 1,3092 dolari - cel mai ridicat curs din ultimele două luni şi jumătate.

Potrivit unui raport publicat, ieri, de Comisia Europeană, încrederea în economia zonei euro a crescut peste aşteptări în luna iulie.

Astfel, indicele privind încrederea directorilor de companii şi a consumatorilor din zona euro a crescut la 101,3 puncte în iulie, de la 99 în iunie. Acesta este cel mai ridicat nivel atins de indicele menţionat după luna martie 2008. Economiştii anticipau că indicele va urca doar până la 99,1 puncte în iulie.

Indicele, favorabil dinamicii euro, a fost publicat înainte ca Departamentul Comerţului din SUA să anunţe datele oficiale privind creşterea economiei americane. Analiştii aşteaptă ca, astăzi, administraţia americană să anunţe o expansiune de 2,5% pentru trimestrul al doilea, în ritm anual, după o creştere de 2,7% în primele trei luni din 2009.

În opinia specialiştilor, economia SUA îşi pierde avântul, tendinţă care vine în sprijinul euro.

Săptămâna aceasta, moneda unică a fost impulsionată şi de rezultatele testelor de stres la care au fost supuse băncile din regiune. Potrivit acestora, numai 7 bănci din 91 nu au trecut testele.

În luna iulie, euro a crescut cu 6,8% în raport cu dolarul. Totuşi, de la începutul anului, euro a pierdut 9% faţă de moneda americană.

Potrivit FMI, economia ţărilor din zona euro ar putea rămâne în urma altor state industrializate, cu o creştere de numai 1% în 2010. Japonia, spre exemplu, va înregistra o expansiune de 2,4%, iar SUA - de 3,3%, estimează FMI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb