A treia doză a vaccinului antiCovid Moderna ar putea fi disponibilă în toamnă

J.P.
Internaţional / 15 aprilie 2021

A treia doză a vaccinului antiCovid Moderna ar putea fi disponibilă în toamnă

Moderna speră ca o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă în toamnă, a declarat miercuri directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, transmite CNBC preluat de news.ro.

"Doresc să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, în toamnă, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA", a afirmat Bancel într-un interviu acordat emisiunii "Squawk Box".

Luna trecută, Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a început să testeze o varietate de oferte din partea Moderna, penru utilizarea unei a treia doze de vaccin, menită să crească protecţia imunitară, pe fondul îngrijorărilor în creştere legate de apariţia unor variante ale coronavirusului, inclusiv una descoperită prima oară în Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de varianta B.1.351.

Abordarea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente de a autoriza vaccinuri modificate pentru Covid-19 este similară cu cea pentru vaccinurile anuale pentru gripă, ceea ce înseamnă că acestea pot fi aprobate pentru utilizarea de urgenţă, fără studii clinice îndelungate.

Moderna speră să prezinte datele la autorităţile de reglementare în câteva luni, a spus Bancel, adăugând: "Obiectivul nostru este să muncim din greu pentru a fi pregătiţi până în toamnă".

Declaraţiile acesteia au avut loc la o zi după ce Moderna a anunţat că vaccinul său actual pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 90%, la şase luni după administrarea celei de-a doua doze. Eficacitatea a fost de peste 95% împotriva formelor grave de boală, în acelaşi interval de timp, cea ce aduce compania mai aproape de obţinerea autorizaţiei definitive din partea autorităţilor de reglementare.

În prezent, în Statele Unite există 453 de cazuri de îmbolnăvire cu varianta B.1.351 a coronavirusului, potrivit datelor Centrului pentru prevenirea şi Controlul Bolilor. Această variantă îngrijorează în mod special experţii din sectorul sănătăţii, pentru că s-a dovedit că reduce eficacitatea actualelor vaccinuri pentru Covid-19, inclusiv a vaccinului dezvoltat de Moderna.

Bancel a reiterat miercuri convingerea sa că vaccinurile anuale pentru Covid-19 vor deveni un fapt comun, afirmând că noul coronavirus "nu va dispărea de pe planetă". Ea a mai spus că Moderna vrea să producă şi vaccinuri împotriva gripei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. o mai tinem mult pe sant cu covidul lui peste?

    Deci e clar ca gripa sau influenza sau cum vreti sa ii spuneti, se va numi de acum incolo covid, cu toate vaccinurile de rigoare pentru noile tulpini care apareau si la gripa comuna. O sa fim plini de ARN mesager pentru fiecare proteina spike a fiecarei tulpini iar vaccinurile pentru aceste tulpini, dupa cum scrie chiar in articol, vor fi aprobate doar prin proceduri de urgenta, fara studii clinice indelungate. Deci, unde e "conspiratia" aia de care tot au fost acuzati oamenii care spuneau lucrul asta? Ce raspundere sa mai aiba cineva care va produce vaccinuri pe banda rulanta iar oamenii vor fi nevoiti sa le ia anual, indiferent ce reactii pot sa apara dupa ani si ani?

    1. Nu e nicio consipiratie, lucrurile se intampla. Se doreste transformarea acestui vaccin in ITP anual, dublat de un semafor la purtator care se va colora in rosu odata pe an.. Te duci frumos, decartezi banul, faci pe cobaiul si iti poti relua viata simpla si meschina pe bani putini, pe care o ai deja...

      In plus, poti calatori 7 zile pe an in Grecia.. deci ai numai avantaje.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb