Absorbţia - o nouă soluţie a Gabrielei Firea pentru companiile municipale

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 8 aprilie 2020

Absorbţia - o nouă soluţie a Gabrielei Firea pentru companiile municipale

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, doreşte reducerea companiilor din subordinea Municipalităţii prin absorbţia unor dintre acestea de către alte companii din patrimoniul municipiului Bucureşti. Edilul Capitalei a iniţiat mai multe proiecte de hotărâre în acest sens, care urmează a fi dezbătute şi aprobate în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti care este programată pentru vineri, 10 aprilie.

Deputatul independent Nicuşor Dan, care şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Capitalei, arată într-un comunicat de presă că operaţiunea derulată de Gabriela Firea urmăreşte ascunderea pierderilor şi a activităţii dezastruoase a companiilor absorbite şi preluarea, pe aceleaşi venituri, ale conducerii manageriale ale societăţilor respective.

Nicuşor Dan a declarat pentru Ziarul BURSA: "Motivarea dată în proiectul de hotărâre de consiliu este absolut formală. Ei încearcă să piardă urmele cheltuielilor ilegale efectuate până acum. Din absorbţie vor rezulta companii cu alt obiect de activitate, ale căror situaţii financiare vor fi neclare. Nici acum nu sunt clare, ţinând cont că Municipalitatea publică nişte rapoarte financiare anuale sumare".

În opinia sa, cea mai bizară fuziune este absorbirea companiei de pază de către compania medicală a Municipalităţii, deoarece nu există nicio justificare rezonabilă pentru fuziunea dintre două companii cu obiecte de activitate diferite.

"Absorbirea companiei turistice şi a companiei de agrement de către compania de publicitate este confirmarea faptului că primele două n-au făcut nimic. În loc să fie desfiinţate sunt transferaţi oamenii în a treia companie pentru a fi păstraţi. Aceeaşi situaţie la absorbirea companiei de tehnologia informaţiei şi a companiei de managementul transportului de către compania de managementul traficului", ne-a mai spus Nicuşor Dan.

El a precizat că sunt fireşti fuziunea dintre compania de parcuri şi compania de întreţinere a arborilor şi fuziunea dintre compania de construcţii şi compania de consolidări, deoarece, de la început, "a fost absurdă înfiinţarea de companii separate pentru aceste activităţi".

Nicuşor Dan a arătat că va prezenta curând un bilanţ financiar şi operaţional al companiilor municipale înfiinţate de administraţia Gabriela Firea şi susţine că acestea au adus prejudicii financiare considerabile municipiului Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. semnalele pe ac tema au deja o vechime considerabila

    totusi nici un control nu este realizat de catre organele abilitate

    de ce? 

    Chiar nu mai știe nimeni sa scrie o plângere, eventual penala. Oare căti bucureșteni sunt angajați în aceasta hora a administratiei locale?

    Firea mea a fost lovita crunt de aceasta filfo-furuiala. Intestinele intortochiate in toate firmele detinute de PMB vor urla de foame.

    Atentie la urmatoarea miscare in disperarea situatiei in care cea care a avut firea de fier va intra....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb