Academia Oracle oferă training pentru profesorii de informatică din România

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 mai 2007

Parteneriatul încheiat între Oracle România şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării a determinat includerea cursului de IT oferit de Academia Oracle în programa naţională. Profesorii români, care în prima etapă au absolvit un curs online complex de 9 săptămâni, vor lua parte la training în clasă pe durata unei săptămâni prin intermediul Academiei Oracle, la finalul căreia vor susţine un examen de calificare pentru a preda în şcoli acest program. Astfel că, 500 de profesori vor fi pregătiţi să-I înveţe pe elevii români tehnologiile de ultimă oră.

Academia Oracle intenţionează să continue acest program amplu de instruire şi în anul 2008.

"Acest parteneriat este un bun exemplu care arată modul pozitiv în care companiile şi guvernele pot colabora pentru a juca un rol important în dezvoltarea potenţialului noii generaţii", a spus domnul Ştefan Cojanu, Managing Director Oracle Romania.

"Suntem mândri că acest curs din cadrul Academiei Oracle a devenit parte a programei de informatică şi că sute de profesori pot participa la formare. Este garanţia că programa şcolară este adaptată ultimelor tendinţe în materie de tehnologia informaţiei. În acest mod, şcolile pot furniza elevilor abilităţile de care au nevoie pentru cariera profesională, în contextul economiei globale de astăzi", a declarat Cristian Adomniţei, Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Academia Oracle vine în sprijinul a peste 300.000 de elevi din 80 de ţări. Prin încheierea de parteneriate cu diverse organizaţii (universităţi, şcoli, ministere) care cred în pregătirea din timp a carierei, Academia Oracle îi susţine pe elevi în acumularea abilităţilor şi cunoştinţelor tehnologice necesare carierelor din secolul al 21-lea. Academia Oracle face parte din angajamentul luat de Oracle faţă de sistemele educaţionale.

În România, Oracle a sprijinit studenţii şi universităţile prin intermediul Academiei Oracle încă din 1999. În 2003, România a implementat acest program în mai multe licee din ţară, iar în ianuarie 2006 programul a fost extins la toate şcolile, la nivel naţional, aceste iniţiative ajutând mii de elevi români să acumuleze experienţă cu tehnologie şi software Oracle înainte de a începe să lucreze.

Elevii români au excelat de-a lungul timpului în cadrul programului Academiei Oracle, câştigând mai multe distincţii şi premii. Ei au obţinut un rezultat record în cadrul competiţiei internaţionale de Data Modelling din cadrul Academiei Oracle, unde succesul României nu a fost egalat de nici o altă ţară. Elevii de la Colegiul Naţional Tudor Vianu au câştigat premiul întâi pentru doi ani consecutivi. În cadrul competiţiei din 2006, elevii români au câştigat toat primele şase locuri, iar în 2007 ei au câştigat toate primele cinci locuri.

Oracle este cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise din lume. Mărcile înregistrate sunt: Oracle, JD Edwards, PeopleSoft şi Siebel sunt mărci înregistrate ale Oracle Corporation şi/sau ale partenerilor săi. Alte nume pot fi mărci înregistrate ale proprietarilor lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb