ACORD ÎNTRE MAI ŞI BOR: Paştele şi Sfânta Lumină, distribuite tuturor credincioşilor

G.M.
Miscellanea / 14 aprilie 2020

Paştele şi Sfânta Lumină, distribuite tuturor credincioşilor

Credincioşii vor beneficia de pască şi de Sfânta Lumină a Învierii, potrivit unui acord încheiat între Biserica Ortodoxă Română(BOR) şi Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

Marcel Vela, ministrul de Interne a precizat: "Vom ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărţirea sfintelor paşti şi a Luminii Sfinte adusă de la Ierusalim. Pâinea binecuvântată, paştile, sfinţită în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7-17 în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de personalul bisericii şi de voluntari. În declaraţia pe propria răspundere, credinciosul va face precizarea că se deplasează pentru ridicarea paştilor şi va trece lacăşul de cult cel mai apropiat din zona de rezidenţă. Ordinea publică va fi asigurată pe toată perioada distribuirii sfintelor paşti de angajaţii MAI. Angajaţii parohiei vor asigura respectarea distanţei sociale. (...) Distribuirea Sfintei Lumini adusă de la ierusalim se va face de voluntarii parohiilor şi de echipajele de ordine publică şi patrulele aflate în misiune sâmbătă, începând cu ora 20. Credincioşii vor putea ieşi în proximitatea casei, respectând regulile de distanţare socială, pentru a fi evitată aglomeraţia şi grupurile mai mari de trei persoane. În cazul condominiilor, blocurilor, Sfânta Lumină va fi împărţită la doi-trei locatari, care apoi o vor împărţi la toţi ceilalţi locatari din bloc".

Ministrul de interne a spus că pentru credincioşii bolnavii şi cei peste 65 de ani, paştile vor fi distribuite la domiciliu, vineri, sâmbătă şi duminică dimineaţă. În zonele carantinate, Sfânta Lumină va fi dusă de angajaţii MAI, care vor duce lumina şi în spitale şi alte unităţi sanitare.

În noaptea de înviere este permisă doar circulaţia preoţilor şi a voluntarilor care vor duce credincioşilor Sfânta Lumină. Voluntarii vor avea ecusoane eliberate de parohia din zona respectivă şi cartea de identitate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Este cea mai sigura metoda de transmitere a virusului in masa....mai bine ne-ar lăsa pe toți sa ieșim din case,fiindcă este același lucru...

    Lumina iti da poporu dupa ce trece postu :)) ati dat circulara sa nu vorbeasca medici cu presa ii amenintati cu dosare penale puneti badarani si stomatologi la conducerea spitalelor

    Adică ,de paștele Ortodox putem merge la biserică ,dar de paștele Catolic mașinile de politie ne strigau să stăm in casă!!! Astfel Preoții au făcut și fac incontinuare ură și război in lume!!! RUȘINE TUTUROR CARE ACCEPTĂ ȘI PERMITE să se întămple asta!!!

    Sunt clar cele mai imbecile masuri de până în prezent care anulează tot efortul de izolare.

    Daca 1000 de credincioși merg la o biserică și păstrează (ipotetic) 1m în fața și 1m in spatele lor distanta la o coada, avem de-a face cu o coada de 2 km la biserica. Cine poate gestiona o astfel de coada? Apoi, împărțirea luminii în bloc, care este rostul ei daca nu acela de a infecta tot blocul? 

    Biseria ortodox romana este intotdeauna mai cu mot.Nu invata lumea de bine.Dau un exemplu prost.Sunt sarbatori mai multe decat zile in calendar pentru a lua bani de la fraieri.Putini sunt preoti adevarati care au vocatie si cred cu adevarat in Dumnezeu.Se spunea sa nu faci ce face popa,sa faci ce zice popa!Acum nu mai trebuie sa faci ce zice popa,astfel masurile epidemiologice luate pana acum vor fi in zadar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb