Acţionarii Romcab au fost convocaţi, pe 22 decembrie, să aprobe contractarea unui credit în sumă de până la 5.000.000 euro de la Piraeus Bank Romania, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
De asemenea, acţionarii vor decide asupra încheierii unor contracte de factoring fără regres cu limite de finanţare de 7.125.000 euro şi 6.300.000 lei, limitele de credit reprezentând valoarea creanţelor cesionate şi acoperite la risc de către Piraeus Bank Romania fiind de 7.916.667 euro şi 7.000.000 lei, pentru debitori acceptaţi în prealabil de Bancă.
Romcab a obţinut un profit de 39,5 milioane de lei în primele 9 luni din 2016, dublu faţă de rezultatul net de 18,7 milioane de lei în perioada similară a anului anterior, se arată într-un raport al companiei.
Compania avea la 30 septembrie 2016 venituri operaţionale de 828,5 milioane de lei şi cheltuieli operaţionale de 771,5 milioane de lei.
Acţionarii companiei mai sunt convocaţi, pe 5 decembrie, să aprobe modificarea obiectului principal de activitate al societăţii din "Fabricarea de cabluri cu fibră optică", în "Fabricarea altor fire şi cabluri electrice şi electronice".
Procedura este una care dă dreptul acţionarilor să se retragă din societate şi să solicite cumpărarea acţiunilor lor de către societate, conform articolului 134 din Legea 31/1990 a societăţilor comerciale.
Pe ordinea de zi a AGA se mai regăseşte şi alegerea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii în urma expirării mandatului membrilor actuali, la data de 1 decembrie 2016, dar şi aprobarea remuneraţiilor cuvenite membrilor CA.
1. Nori negri
(mesaj trimis de Den în data de 22.11.2016, 10:49)
Se anunta aterizarea dura la MCAB.Pretul cuprului a crescut din octombrie la peste 20% fata de trimestrul 3.Necesarul suplimentar de finantare e considerabil mai mare decat cel din convocator.Asta se adauga la un grad de indatorare foarte mare.Daca bancile nu o fac,ar trebui ca sa ceara actionarii un raport de audit al stocurilor de acolo,sa nu se trezeasca la fel ca la falimentul Paneuro(stocuri mari pe hartie).
Profitabilitatea va fi masiv zdruncinata de la inceputul lui 2017,marjele devin minuscule.O companie care a luat cote de piata doar pe agresivitate nu are posibilitatea sa creasca pretul produsului finit in masura cresterii commodities.
Peste toate astea se va suprapune o cresterii a dobanzilor platite,la un plafon de indatorare si mai mare.A se vedea ca pe hartie,in bilantul lor sunt platite dobanzi inexplicabil de mici la indicatorii lor ,la soldul imprumuturilor si la ce practica piata bancara.
In orice caz,daca s-au finantat din credit furnizor si au rambursa liniile in termen mai scurt,de acum situatia se schimba.Furnizorilor le vor sari alertele cand vad unde le creste astora indatorarea,la noile preturi ale materiilor prime.
Multi ii fac fraieri pe aia care vand,dar nu cunosc modelul pokerist de la Paneuro si precedenta insolventa de la MCAB.Ar fi cazul sa studieze pentru ca pretul cuprului arata ca le-a intrat iar mana proasta marilor antreprenori de acolo,inventatorii imprumuturilor pe stocuri stocuri gonflate.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.11.2016, 12:15)
Oricine se uita pe bilant Romcab poate vedea ca 70% din CA se afla in stocuri. Atat cat sa contrabalanseze datoriile. 140 mil euro stocuri par ireale si sunt deoarece spatiul existent nu are cum depozita atata marfa.
Romcab e o bula care se va produce mari pagube furnizorilor.