Acţionarii vor dividende mai mari la două SIF-uri

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2010

Un grup de acţionari ai SIF Banat-Crişana (SIF1) solicită distribuirea unui dividend de două ori mai mare faţă de cel propus de Consiliul de Administraţie al societăţii, de 0,1 lei/acţiune, faţă de 0,05 lei/acţiune, o cerere similară fiind prezentată şi în cazul SIF Oltenia (SIF5), anunţă Mediafax, citând surse din piaţă.

Mai mulţi acţionari - printre care şi câteva SSIF-uri -, care au în total peste 5% din capital, sus-ţin demersul de modificare a ordinei de zi a adunării acţionarilor SIF Banat-Crişana din 29 aprilie, potrivit unor surse apropiate investitorilor.

Consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana a propus acţionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,05 lei/titlu aferent profitului obţinut anul trecut, în creştere cu 66,6% comparativ cu nivelul alocat pentru 2008, de 0,03 lei/acţiune. La nivelul recomandat de CA, SIF Banat-Crişana ar putea dis-tribui 27,44 milioane de lei sub formă de dividende, respectiv 24,4% din câştigul din 2009, de 112,18 milioane de lei. Restul profitului, de 84,74 milioane lei, va fi păstrat pentru surse proprii de finanţare.

În cazul SIF Oltenia (SIF5), unii acţionari vor un dividend dublu pentru 2009, de la 0,08 lei pe acţiune la 0,16 lei pe titlu, deşi dividendul avansat de Consiliul de Administraţie este cel mai mare dintre cele cinci SIF-uri.

Valoarea dividendului propus de CA, de 0,08 lei/acţiune, este cu o treime mai mare comparativ cu valoarea distribuită pentru 2008, de 0,06 lei/acţiune.

Pentru 2008, conducerea SIF Oltenia a propus iniţial să nu acorde dividende pentru exerciţiul financiar aferent, însă acţionarii au aprobat distribuirea acestora, la cererea unui grup de investitori care deţine peste 5% din titlurile SIF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb