BURSA Analytics

Acţiunile DIGI - liderul creşterilor din BET şi BET-XT

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 10 aprilie

Acţiunile DIGI - liderul creşterilor din BET şi BET-XT

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 - 8 APRILIE 2024

Grupul îşi vinde o parte din reţeaua de fibră din Spania pentru 750 milioane euro

Fondurile Pilon II aveau 38% din titlurile DIGI listate la BVB, la finele lunii februarie

Titlurile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications (DIGI) au înregistrat un randament de 13,65%, în perioada 1 - 8 aprilie 2024, în raport cu moneda euro, marcând astfel acţiunile cu cel mai bun randament din indicii BET şi BET - XT.

Creşterea titlurilor companiei a fost catalizată de anunţul privind vânzarea de către Digi Spania a unei reţele de internet de fibră optică pentru un preţ de până la 750 milioane de euro, conform unui raport publicat pe site-ul BVB.

Potrivit sursei citate, Digi Spania a încheiat un contract cu Sota Investments Spain OpCo, o societate controlată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners, investitori internaţionali specializaţi în infrastructură, pentru vânzarea unei reţele FTTH în douăsprezece provincii din Spania din următoarele regiuni: Madrid, Segovia, Avila, Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana şi Murcia.

Digi va utiliza sumele rezultate pentru a investi în Spania, a doua mare piaţă a sa după România, în special pentru a prelua spectru în valoare de 120 milioane de euro de la MasMovil, în cadrul măsurilor cerute de autorităţile de concurenţă pentru a aproba fuziunea dintre MasMovil şi divizia din Spania a Orange SA.

Anunţul a fost publicat în cursul zilei de 5 aprilie, ceea ce a adus o creştere de 7,42% acţiunilor DIGI în ziua respectivă, ce a continuat cu o apreciere de 5,09% în 8 aprilie.

NN Pensii deţinea 17,6% din titlurile de tip B ale companiei, listate la bursa noastră

De la începutul acestui an, acţiunile operatorului de telecomunicaţii au înregistrat o apreciere de circa 30%, clasându-se în primele zece cele mai mari creşteri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Ieri acţiunile DIGI au încheiat sesiunea de tranzacţionare în scădere cu 1,73%, la preţul de 56,8 lei.

Digi a încheiat anul fiscal 2023 raportând rezultate financiare preliminare pozitive şi o îmbunătăţire a numărului de clienţi. Compania a înregistrat venituri consolidate în creştere cu 13% faţă de 2022, până la 1,69 miliarde de euro. EBITDA ajustată a crescut cu 17% comparativ cu 2022, la 592,7 milioane euro.

La finele lunii februarie, şase dintre cele şapte fonduri de pensii Pilon II aveau acţiuni Digi Communications, deţinerile cumulate reprezentând 38,25% din acţiunile de tip B, listate la BVB. Fondul administrat de NN avea un pachet de 17,6%.

Peste 60% din capitalul companiei este format din acţiuni de tip A, nelistate, deţinute de Zoltan Teszari.

Indici - BET s-a apreciat cu 1,36%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 1 - 8 aprilie 2024, cu 1,36%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,21%, în intervalul 1 - 8 aprilie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 1,34% în perioada menţionată.

Electromagnetica - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB din intervalul 1 - 8 aprilie 2024 se situează titlurile Electromagnetica, ce au crescut cu 14,15%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Digi Communications iar pe locul al treilea se află titlurile Antibiotice, cu o apreciere de 13,48%.

Fonduri de investiţii - randament de 1,1% pentru OTP AvantisRO Clasa L

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 29 martie - 5 aprilie 2024, este condus de titlurile OTP AvantisRO Clasa L, cu o apreciere de 1,1%. Titlurile OTP AvantisRO Clasa E au înregistrat de asemenea o apreciere de 1,09%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BT Maxim, care au urcat cu 1,07%.

Bitcoin - creştere de 2,55%

Bitcoin s-a depreciat cu 2,55%, în intervalul 1- 8 aprilie 2024, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului a urcat cu 3,43%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,04%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb