Acţiunile "Siretul" Paşcani au adus un cîştig lunar de 80%

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 22 martie 2004

Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondurilor mutuale care investesc preponderent în acţiuni cotate au avut vineri cel mai ridicat randament al unui asemenea plasament. Valoarea unităţii fondului "Napoca" s-a apreciat în ultima lună cu 5,84%. Dacă o exprimăm în euro, creşterea a fost mai accentuată, de 6,99%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Cei care au preferat unităţile "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a inves-tiţiei cu 6,01%.

Depozitele constituite în lei pe termen de o lună au adus un cîştig redus. Cel mai mult au cîştigat investitorii care au optat în urmă cu o lună pentru "Finansbank", "Eurom Bank" sau CEC. Ei şi-au majorat suma iniţială, exprimată în euro, cu 2,52%. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,09%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Cea mai bună dobîndă pentru depozitele lunare în euro, de 0,3%, a fost oferită de "Garanti Bank".

Portofoliul constituit în urmă cu o lună cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET şi-a majorat vineri valoarea cu 13,13%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui BET, calculat în euro. Mai puţin inspiraţi au fost cei care au mizat pe cele cinci acţiuni SIF. Din cauza scăderii indicelui BET-FI, calculat în euro, portofoliul lor valora vineri cu 6,63% mai puţin decît în urmă cu o lună.

Randamentul maxim lunar a fost obţinut de investitorii care au mizat în urmă cu o lună pe acţiunile "Siretul" Paşcani. Cursul lor mediu a crescut cu 78,49%. Datorită aprecierii leului în raport cu euro, cîştigul real adus de titlurile "Siretul" a fost de 80,43%. Cei care au mizat pe acţiunile "Electrocontact" Botoşani au avut vineri un cîştig apropiat, preţul lor mediu majorîndu-se cu 77,1%.

Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur şi-au majorat valoarea aces-tora, exprimată în euro, cu 3,11% datorită creşterii preţului aurului, exprimat în euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb