Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondurilor mutuale care investesc preponderent în acţiuni cotate au avut vineri cel mai ridicat randament al unui asemenea plasament. Valoarea unităţii fondului "Napoca" s-a apreciat în ultima lună cu 5,84%. Dacă o exprimăm în euro, creşterea a fost mai accentuată, de 6,99%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Cei care au preferat unităţile "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a inves-tiţiei cu 6,01%.
Depozitele constituite în lei pe termen de o lună au adus un cîştig redus. Cel mai mult au cîştigat investitorii care au optat în urmă cu o lună pentru "Finansbank", "Eurom Bank" sau CEC. Ei şi-au majorat suma iniţială, exprimată în euro, cu 2,52%. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,09%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Cea mai bună dobîndă pentru depozitele lunare în euro, de 0,3%, a fost oferită de "Garanti Bank".
Portofoliul constituit în urmă cu o lună cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET şi-a majorat vineri valoarea cu 13,13%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui BET, calculat în euro. Mai puţin inspiraţi au fost cei care au mizat pe cele cinci acţiuni SIF. Din cauza scăderii indicelui BET-FI, calculat în euro, portofoliul lor valora vineri cu 6,63% mai puţin decît în urmă cu o lună.
Randamentul maxim lunar a fost obţinut de investitorii care au mizat în urmă cu o lună pe acţiunile "Siretul" Paşcani. Cursul lor mediu a crescut cu 78,49%. Datorită aprecierii leului în raport cu euro, cîştigul real adus de titlurile "Siretul" a fost de 80,43%. Cei care au mizat pe acţiunile "Electrocontact" Botoşani au avut vineri un cîştig apropiat, preţul lor mediu majorîndu-se cu 77,1%.
Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur şi-au majorat valoarea aces-tora, exprimată în euro, cu 3,11% datorită creşterii preţului aurului, exprimat în euro.