Acţiunile Slack Technologies au crescut puternic la debutul bursier

I.A.M.
Companii / 21 iunie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Acţiunile Slack Technologies, platforma de mesajerie şi de comunicare pentru companii, au crescut cu aproape 60% la debutul bursier de ieri, conferind companiei o capitalizare de peste 25 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Performanţa solidă ajută la validarea modelului neobişnuit de listare directă utilizat de Slack Technologies. Acţiunile Slack au urcat joi la peste 41 de dolari pe unitate, la bursa din New York, faţă de un preţ de referinţă de 26 de dolari pe unitate.

Slack a optat pentru listarea directă, diferită de o listare tradiţională, întrucât nu atrage fonduri noi. Listarea Slack a testat astfel metoda folosită anul trecut de compania de streaming muzical Spotify Technology, scrie News.ro.

Preţul de tranzacţionare al acţiunilor Slack îi conferă o valoare de peste 50 de ori veniturile. Acest multiplu este mai mic faţă de cel obţinut de alte companii de tehnologie, cum ar fi Zoom Video Communications, ale cărei acţiuni sunt cotate la un preţ 88 de ori veniturile, dar este foarte ridicat, având în vedere că Slack nu este încă profitabilă, a declarat Kathleen Smith, director la Renaissance Capital.

Debutul la bursă al Slack are loc după o serie de oferte publice ale unor companii din sectorul tehnologiei, între care Uber Technologies şi Lyft, care au dezamăgit.

Veniturile Slack, care are sediul în San Francisco, au crescut în 2018 cu peste 80%, la 400 de milioane de dolari, dar compania a raportat pierderi din operaţiuni de 143,85 milioane de dolari. Compania are peste 90 de milioane de utilizatori, dar numai aproximativ 100.000 de clienţi plătitori, conform News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb