ActiveWatch lansează o campanie împotriva discriminării din discursurile publice

Elena Deacu
Miscellanea / 10 aprilie 2015

Asociaţia ActiveWatch lansează campania "De la mine ai un NU" care îşi propune să sancţioneze discursurile publice făcute fără responsabilitate care instigă la discriminare şi intoleranţă.

Campania manifest prezintă o serie de testimoniale video aparţinând unor persoane publice cu notorietate, reprezentanţi media şi formatori de opinie care au spus "NU" discriminării, apăsând sugestiv un buton roşu. Fiecare apăsare de buton va fi contorizată pe platforma online www.delamineaiunNU.ro, publicul fiind invitat şi el să se alăture iniţiativei.

"Un gay este un om cu orientare sexuală diferită. Un rom este un om cu etnie diferită. Un român este în România un om obişnuit. Toţi au în comun un lucru: sunt oameni. Nu ne mâncăm între noi pentru că suntem diferiţi...sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Astazi e rândul meu să spun NU discriminării de orice fel. Din partea mea ai un NU", a declarat Mircea Toma, preşedinte ActiveWatch.

Campania "De la mine ai un NU" încurajează abordarea unei atitudini tolerante în rândul tuturor românilor şi al persoanelor publice şi îşi propune să demonstreze că în România există o masă mare de persoane educate, deschise şi dispuse să accepte oameni şi contexte diferite. În perioada următoare vor fi încărcate alte testimoniale aparţinând persoanelor publice care au decis să se alăture campaniei.

Cei care doresc să se alăture iniţiativei ActiveWatch pot spune un "NU" discriminării intrând pe platforma delamineaiunNU.ro şi apăsând butonul roşu al campaniei.

Mesajele campaniei vor fi promovate în mediul online şi social media prin vizualuri dedicate şi hashtag-ul #delamineaiunNU. Susţinătorii campaniei sunt încurajaţi să încarce propriile declaraţii video pe paginile personale de Facebook, semanlizându-le prin hashtag-ul campaniei.

Campania "De la mine ai un NU" este susţinută şi implementată pro-bono de către agenţia de publicitate FCB Bucharest.

ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public. De-a lungul timpului ActiveWatch a oferit o platformă de dezbateri în jurul unor teme sensibile: încălcări ale drepturilor omului, presiuni asupra mass-media, lipsă de transparenţă a iniţiativelor autorităţilor publice locale şi centrale. Aceste informaţii sunt documentate şi comunicate prin intermediul unor publicaţii (rapoarte, declaraţii), studii de caz şi conferinţe de presă.

În anul 2004, a devenit membră a reţelei Reporteri fără Frontiere, iar din iunie 2013, membră IFEX - cea mai mare reţea globală care activează pentru libertatea de exprimare.

În cursul procesului de aderare, ActiveWatch a influenţat politica UE faţă de România şi a intervenit activ în procesul legislativ, susţinând libertatea de exprimare, liberul acces la informaţiile de interes public, o guvernare responsabilă şi transparentă, precum şi egalitatea de şanse în societate. ActiveWatch este membră a organizaţiei mondiale International Network Against Cyberhate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb