ADINA VĂLEAN: "Neputinţa de proiectare din Bucureşti este cauza deficitelor infrastructurii"

F.B.
Fonduri Europene / 9 octombrie 2018

Adina Vălean (Sursa foto: Twitter)

Adina Vălean (Sursa foto: Twitter)

Europarlamentarul Adina Vălean a declarat astăzi că România nu a profitat "nici măcar un centimetru" de fondurile europene dedicate infrastructurii, iar ţara noastră nu are infrastructură "din cauza, pur şi simplu, a neputinţei de proiectare de la Bucureşti", scrie News.ro.

Referindu-se la afirmaţiile făcute ieri de comisarul european Corina Creţu, eurodeputatul a spus: "Partea emoţională a declaraţiei şi anume că nu vrea să fie bătaia de joc a Guvernului - asta într-adevăr m-a surprins, pentru că e o chestiune personală şi nu ştiu ce este în spatele ei. Adică felul în care a recepţionat ea atitudinea Guvernului, eu nu am de unde să ştiu şi nu îmi dau seama în ce constă bătaia de joc, dar, pe de altă parte, toate lucrurile concrete pe care le-a afirmat şi anume că nu sunt proiecte suficient de mature pentru a obţine finanţare şi că asta e o problemă la Bucureşti şi nicidecum la Bruxelles, cu asta pot fi absolut de acord şi cred că aşa este".

"Trebuie să vă spun că, în materie de infrastructură, (...) am observat cum alte state membre ale Uniunii Europene, mai noi sau mai vechi, mai din Est sau mai din Vest, au profitat în mod constant de finanţarea pentru infrastructură şi e bine-cunoscut exemplul multiplelor aeroporturi, investiţiilor în transportul feroviar, modernizări de linii de echipamente, tot", a spus ea.

În acest context, Vălean a arătat că "este absolut evident că România nu a profitat nici măcar un centimetru, niciodată", de aceste fonduri. "Dincolo de faptul că nu avem autostrăzi, ceea ce este scandalos, nu avem nici investiţii în infrastructura feroviară, nu avem investiţii în infrastructura de transport al energiei. (...) Deschidere a existat întotdeauna şi bani au existat întotdeauna şi nu avem infrastructură din cauza, pur şi simplu, a neputinţei de proiectare de la Bucureşti, să spunem aşa", a punctat Adina Vălean.

"Este de datoria mea de comisar pentru politică regională să avertizez toate statele membre, deci implicit şi România, despre riscul pierderii şansaei la dezvoltare pentru generaţii întregi", a spus oficialul european, într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Salarul merge și de nu ,, FACI " ???

    DE CE NU SE FAC CONTRACTE CU SPECIALISTI DIN AFARA PTR.STUDII,PROIECTARE ETC.

    Scoateti de la naftalina proiectantii de pe vremea lui Ceausescu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb