ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ:  Sesizările privind desemnarea lui Ludovic Orban sunt "inadmisibile şi neîntemeiate"

M.I.
Politică / 24 februarie 2020

Mihaela Ciochină (Sursă foto: presidency.ro)

Mihaela Ciochină (Sursă foto: presidency.ro)

Consilierul Prezidenţial Mihaela Ciochină a transmis, luni, în şedinţa plenului CCR că sesizările privind desemnarea lui Ludovic Orban sunt "inadmisibile şi neîntemeiate" şi a precizat că activitatea Parlamentului nu a fost deloc blocată, fiind realizate audierile miniştrilor propuşi şi programat votul de învestire.

Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele a nominalizat una dintre cele trei persoane propuse la consultările de la Cotroceni în absenţa unei majorităţi absolute, transmite News.ro.

Mihaela Ciochină a explicat, în repetate rânduri, că Parlamentul nu este împiedicat să-şi exercite rolul, întrucât, dacă ar fi existat un blocaj, Birourile Permanente nu ar fi putut stabili calendarul şi nu ar fi putut avea loc şedinţa pentru votul de învestitură.

"Cererea apare ca o expresie de natură pur politică a unuia dintre partidele prezente la consultări", a afirmat conslierul prezidenţial, precizând că "desemnarea de către preşedinte a candidatului, prin ea însăşi, nu a creat un blocaj insituţional".

"Niciun partid politic nu au obţinut majoritatea absolută, iar ulterior destrămării Alianţei PSD ALDE nu s-a mai format nicio alianţă parlamentară. PSD şi ALDE nu întrunesc numărul necesar pentru a asigura majoritatea absolută, acordul celor două partide nefiind formalizat într-o alianţă politică de guvernare. La consultări, este de menţionat că preşedintele României nu a invitat Pro România, ci grupul parlamentar Pro Europa în ideea de a prospecta toate opţiunile politice existente în Parlament", a mai spus cnsilierul prezidenţiale, precizând că, în absenţa unei majorităţi absolute, consultarea partidelor este singura condiţie impusă preşedintelui României.

"A admite că partidele care au votat moţiunea de cenzură sunt cele îndreptăţite să propună candidatul la funcţia de prin-ministru ar goli de conţinut procedura constituţională a consultărilor, aşadar nici numărul de semnături pentru iniţierea moţiune de cenzură şi nici numărul de voturi înregistrat la adoptarea acesteia nu pot prezenta relevanţă într-o altă procedură constituţională", a mai spus consilierul prezidenţial.

Aceasta a precizat că "preşedintele nu putea ignora că unele dintre formaţiunile care au votat moţiunea de cenzură şi-au exprimat opţiunea, în cadrul consultărilor, pentru susţinerea proiectelor guvernului demis, inclusiv asupra lui Ludovic Orban".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CCR a decis altfel, ca sunt admisibile si intemeiate!!! Deci, cine bate campii? Administratia prezidentiala!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb