Administraţiile financiare calculează taxa auto în locul proprietarilor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 12 iulie 2007

Persoanele fizice sau juridice care vor să îşi înmatriculeze autoturismele pot cere adminis­traţiilor financiare, începând din iulie, să calculeze taxa auto pe baza cărţii de identitate a aces­tora, informează Direcţia Generală a Finanţelor Municipiului Bucureşti. Potrivit prevederilor ordinului de ministru 418/2007 privind procedura de calcul al taxei speciale pentru autoturisme, începând din 2 iulie, persoanele fizice şi juridice pot solicita unităţii fiscale, la care sunt înregis­traţi sau în a cărui rază domiciliază, să calculeze taxa auto pe baza cărţii de identitate în original, precizează comunicatul DGFMB.

Până în luna iulie, plătitorii îşi calculau singuri taxa auto în baza formulei din Codul Fiscal, iar lucrătorii trezoreriilor doar încasau sumele datorate pentru această taxă.

Taxa de primă înmatriculare, în vigoare de la 1 ianuarie 2007, se calculează în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii. Nivelul taxei porneşte de la 68 de euro, pentru autovehiculele noi, foarte mici, cu o capacitate cilindrică de 600 cmc, dotate cu EURO 4 şi ajunge până la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de şase ani, fără EURO şi cu o capacitate cilindrică de peste 3.000 cmc.

Taxa auto reprezintă un punct de divergenţă între autorităţile române şi Comisia Europeană, care în martie a declanşat, din acest motiv, procedura de încălcarea tratatului împotriva României. Procedura nu a fost încă finalizată, Ministerul Finanţelor şi experţii Comisiei purtând încă discuţii pentru modificarea formulei de calcul al taxei, astfel încât aceasta să se conformeze cerinţelor CE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. as dori sa pun si eu o intrebare la domni guvernanti cind se vor mai gindi cu suflet la acest popor care doreste sa inscrie o masina la fel ca si frati bulgari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb