Administratorii Electrica propun modificarea politicii de remunerare în scop propriu

M.G.
Piaţa de Capital / 25 septembrie 2019

Administratorii Electrica propun modificarea politicii de remunerare în scop propriu

Consiliul de Administraţie al Electrica (EL) a convocat acţionarii în data de 14 noiembrie pentru a aproba mai multe modificări la politica de remunerare pentru conducerea administrativă a companiei, una din care ce stipulează că administratorii, dar şi directorii executivi beneficiază de o poliţă de asigurare având o valoare asigurată de 10 milioane de euro/persoană/eveniment, se arată în convocatorul companiei, remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În comunicatul companiei se precizează: "Poliţa va acoperi şi o perioadă post-mandat, respectiv de până la trei ani, pentru evenimente survenite ca urmare a activităţii desfaşurate de administratori, pe perioada mandatului acestora. Societatea va suporta şi va plăti costul primelor acestei asigurări".

Un alt punct de pe ordinea de zi prevede aprobarea unei compensaţii de neconcurenţă în cuantum de 12 remuneraţii lunare fixe brute. Astfel, după plecarea din companie, administratorii urmează să primească cel puţin 43.000 de euro brut, în condiţiile în care remuneraţia fixă lunară brută este de 3.630 de euro.

Electrica are şapte membri în Consiliul de Administraţie, aceştia fiind: Valentin Radu (preşedinte); Gicu Iorga; Bogdan Iliescu (membru şi la Transgaz în CA); Ramona Ungur; Dragoş Andrei, Niculae Havrileţ; Radu Florescu.

Totodată, acţionarii vor mai avea pe masă o altă modificare a politicii de remunerare a conducerii, respectiv eliminarea paragrafului din actul constitutiv ce prevede numărul limită anuală de şedinţe. În prezent, acesta este limitat la 12 în cazul CA şi la 6 pentru fiecare comitet de conducere în parte, iar şedinţele suplimentare pot fi organizate numai în situaţii excepţionale.

"Cu toate acestea, doar o singură astfel de reuniune suplimentară va fi remunerată, pentru fiecare comitet", mai scrie în paragraful ce urmează să fie eliminat. Pentru fiecare şedinţă la care ia parte, un administrator primeşte câte 1.000 de euro/persoană.

De asemenea, acţionarii vor mai avea de votat cu privire la formularea unei acţiuni civile în instanţă pentru atragerea răspunderii persoanelor care au ocupat funcţiile de administrator şi de directori ai societăţii, respectiv pentru recuperarea unor prejudicii din trecut, stabilite ca urmare a unor controale ale Curţii de Conturi, care, potrivit informaţiilor din presă, s-ar ridica la cel puţin 235 milioane de lei, fără dobânzi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bă sunteti nebuni nu le da ti si un bordel pt nebunii

    Bordel fiscalizat

    Și TOT PRIVATIZAT

    Ș-am ieșit din k... T 

    Dacă susține aberația asta cot la cot cu niste paraziti puși acolo în board, berd își pierde din credibilitate. Avem niste românași acolo puși pe prăduială că doar nu vbim de recompensarea unui management superperformant. Să nu uităm că electrica a făcut cel mai mare ipo de la BVB și marea investiție făcută din muntele de bani încasat a fost să cumpere participațiile minoritare ale fp din subsidiare. Adică OMV e un tâmpit care până acum nu și-a dat seama ce profitabila treabă e sa asiguri exitul fp din Petrom chiar dc ai pachet majoritar. Mari vizionari managementul și administratorii electrica, trebuie recompensați clar

    Membrii CA se considera foarte destepti pentru o compensare asa de mica. Cred ca trebuie o comisie de analiza a diplomelor tuturor din CA. Sigur avem printre ei un Carasol....sau mai bine transcris Caras de Olt....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb