Administratorii Oltchim cer falimentul combinatului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 23 aprilie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Consorţiul de administratori ai Oltchim (OLT) compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL a depus, astăzi, la Tribunalul Vâlcea, raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activităţii combinatului din Râmnicu Vâlcea, prin care arată instanţei că durata planului de reorganizare a expirat, astfel încât să dipună deschiderea procedurii falimentului pentru Oltchim, potrivit unui raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eşuată a combinatului petrochimic, în septembrie 2012, societatea a beneficiat de ajutoare de stat incompatibile în valoare aproximativă de 335 de milioane de euro, astfel încât Comisia a hotărât că ţara noastră trebuie să recupereze aceste ajutoare chiar de la Oltchim.

Anterior, Chimcomplex Borzeşti, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a preluat o parte din activele Oltchim pentru suma de 127 milioane de euro plus TVA.

Chimcomplex a achiziţionat integral cinci pachete de active (pachetele 1 - 5) şi unul parţial (pachetul 7), respectiv Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Pachetul Polioli, Pachetul Servicii pe teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC I.

Pe lângă suma de 127 de milioane de euro, Chimcomplex a preluat probleme de mediu ce presupun investiţii de zeci de milioane de euro, angajându-se la un program de investiţii de 70 milioane euro.

Combinatul petrochimic se găseşte în procedură de insolvenţă din luna ianuarie a anului 2013.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Era cineva pe aici care spunea ca e bine sa nu vinzi acțiuni OLT ci sa cumperi????

    De la vanzarea de catre Nastase a Petromului, inchiderea Arpechim si contributia guvernelor care au urmat, de la cheltuielile exorbitante cu echipa de handbal, de la pretul energiei electrice a fost clar ca se doreste lichidarea Oltchim! De atunci trebuiau vandute actiunile OLT! Te miri cat mai poti recupera ... FELICITARI statului care, din pozitia actionarului principal, a reusit in cele din urma sa distruga o mandrie a chimiei romanesti !!!

    1. Ai facut o ciorba, au cheltuit in ceva sectie complet noua si moderna sute de mil de euro si asa au tinut-o...actiunile oltchim trebuiau vandute cu dl roibu&co cand zaremba i-a cumparat la peste 2 lei bucata...nimeni nu s-a intrebat despre acele operatiuni???

    Oare domnul Jiji Piper doarme linistit???

    Sub administrarea dansului a duduit combinatul pana a intrat in faliment. 

    SRI, DNA, SIE ce paziti?? Domnul administrator va da cu subsemnatul ???

    1. Pentru jijica a fost ca un premiu pt intreaga activitate

    Cea mai mare mizerie de anul asta a fost ca imediat dupa incasarea de la vuza, au platit la bancute, iar la o saptamana a venit comisia si a zis ajutor de stat, dati banii inapoi...care bani? Ca nu mai sunt bani....adica evident FALIMENT...AU FURAT-O PANA LA SFARSIT, ADIO OLTCHIM

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb