Adrian Năstase: Acuzaţiile care mi se aduc sînt ilegale, iar percheziţiile - operaţiune politică

Ziarul BURSA #Politică / 2 martie 2006

Acuzaţiile procurorilor anticorupţie sunt ilegale, iar percheziţiile reprezintă doar un episod dintr-o "operaţiune politică" pusă la cale împotriva mea şi a opoziţiei democratice din România, a declarat ieri Adrian Năstase, preşedintele Camerei Deputaţilor, în cadrul şedinţei grupului parlamentar social-democrat. Domnia sa a precizat că nu se teme de percheziţie pentru că nu are nimic de ascuns, dar a denunţat existenţa unui atac permanent şi susţinut la adresa reprezentanţilor opoziţiei şi încălcarea principiilor democratice ale statului de drept.

"Aceste percheziţii reprezintă un pretext pentru eventuale temeiuri în vederea unor eventuale acuzaţii. Pentru că nu au reuşit să identifice probe solide, s-au dus la vecini, prin alte zone ale Bucureştiului", a spus Năstase, citat de Rompres.

El a calificat acuzaţiile aduse împotriva sa ca fiind "ridicole şi penibile" în condiţiile în care "miza numărul unu pentru actuala putere" este reprezentată de "termopanele din Zambaccian" şi unele obiecte importate din China.

Sub aparenţa invocării unor importuri din China, care reprezintă, în fapt, nişte obiecte sanitare şi alte obiecte necesare utilităţilor unei case, Adrian Năstase susţine că cei care efectuează percheziţii nu sunt în căutarea acestor obiecte ci doresc un inventar al tuturor obiectelor din casa sa. Adrian Năstase a citat, în acest sens, un proces verbal de 26 de pagini care conţine detaliile tuturor obiectelor. El a menţionat că dincolo de "acuzaţiile penibile", s-au creat tot felul de legende potrivit cărora ar exista un buncăr în Zambaccian plin cu bijuterii sau că ar exista în pereţi bare din platină.

Adrian Năstase i-a îndemnat pe colegii săi să acţioneze ca o forţă politică şi le-a adus aminte de perioada 1997 - 1998, cînd asupra PSD s-au exercitat o serie de "presiuni politice", între care cazul Costea, cazul Firului Roşu etc. Preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că se doresc "sacrificii rituale de perdele fum" care să acopere "eşecurile" actualei guvernări. El a criticat, în context, faptul că Parlamentul "este împins într-o zonă de nefuncţionalitate şi strîns ca un sandwich între Guvern şi Cotroceni".

"Ţinta este ca la alegerile viitoare un partid cu o structură adunată din bucăţi să asigure sprijin pentru Traian Băsescu. Miza este aceea de a se opri evoluţia României în afara spaţiului democratic", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

În opinia sa, DNA este condus ca un fel de "comando politic", iar procurorul şef Daniel Morar are acces la probele din dosar şi le consideră publice.

Deputaţii PSD au votat împotriva percheziţiei la domiciliile lui Adrian Năstase

Deputaţii Partidului Social Democrat (PSD) au votat, ieri, la finalul unei şedinţe care a durat mai bine de două ore, împotriva solicitării adresate de ministrul justiţiei privind percheziţia la domiciliile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, situate în comuna Cornu, judeţul Prahova, şi în Bucureşti, pe strada Zambaccian.

Au votat împotriva percheziţiei 87 de deputaţi social-democraţi, în timp ce doi s-au exprimat pentru efectuarea acesteia, iar un vot a fost declarat nul. Grupul parlamentar PSD va înainta un raport Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Votul decisiv pe marginea solicitării de percheziţie aparţine plenului Camerei Deputaţilor. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, în data de 22 februarie, solicitarea ministrului justiţiei, Monica Macovei, privind efectuarea unei percheziţii la două imobile aparţinînd lui Adrian Năstase.

Pe parcursul săptămînii trecute, anchetatorii au efectuat mai multe descinderi în imobilul din strada Zambaccian, fără să intre în apartamentul lui Adrian Năstase.

Dan Iosif: Ceea ce se caută de fapt la Adrian Năstase sînt două brăţări dacice

Deputatul social-democrat Dan Iosif a afirmat ieri că ceea ce se urmăreşte, de fapt, prin percheziţionarea domiciliilor lui Adrian Năstase este găsirea a două brăţări dacice. "Nu mita se caută la Adrian Năstase, ci două brăţări dacice, cosori, şi, în tîmplăria de termopan, un bileţel pe care scrie mită", a afirmat Dan Iosif, susţinînd că citează "surse PNA". El a criticat "umilinţele" la care sunt supuşi unii parlamentari prin percheziţii fără mandat.

Dan Iosif a exemplificat cu propriul caz, cînd a fost percheziţionat pe baza unor informaţii potrivit cărora s-ar afla în posesia unor obiecte dacice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb