Adrian Năstase îl contrazice pe Mircea Geoană

Ziarul BURSA #Politică / 12 septembrie 2006

Deputatul social-democrat Adrian Năstase precizează că prelungirea mandatului prezindenţial de la patru la cinci ani, stabilită prin referendumul din 2003, nu putea fi motivată de dorinţa sa de a beneficia de un mandat mai lung, aşa cum a afirmat Mircea Geoană, în condiţiile în care decizia sa de a candida la preşedinţie a fost luată un an mai târziu, în 2004. "Sunt convins că domnul Mircea Geoană a făcut afirmaţiile în necunoştinţă de cauză, la acea dată fiind un tânăr membru al PSD, fără a fi implicat în procedurile legislative şi fără a avea curiozitatea să citească materialul întocmit de domnul Acsinte Gaspar, ministru pentru relaţia cu parlamentul, privind propunerile de revizuire a Constituţiei, amendamentele admise şi amendamentele respinse", se arată într-un comunicat de presă.

Precizarea fostului prim-ministru apare după ce preşedintele PSD Mircea Geoană a afirmat, într-o conferinţă de presă, că Adrian Năstase, când a modificat Constituţia, prelungind mandatul preşedintelui la cinci ani, a crezut că el va beneficia de respectiva prevedere.

Adrian Năstase afirmă că iniţiativa privind mandatul de cinci ani al preşedintelui a aparţinut reprezentanţilor PNL şi PD din Comisia pentru revizuirea Constituţiei, alături de parlamentarul PSD Antonie Iorgovan. Principalul motiv era asigurarea decalării alegerilor prezidenţiale de alegerile parlamentare, iar iniţiativa a fost aprobată în unanimitate de membrii comisiei. Fostul preşedinte al PSD reaminteşte că modificările propuse au fost adoptate prin referendumul naţional din 18-19 octombrie 2003, iar el a fost nominalizat drept candidat al social-democraţilor la funcţia de preşedinte al României în data de 27 august 2004.

"Nici în anul 2002 şi nici în anul 2003 nu s-a pus problema unei candidaturi din partea mea la funcţia de preşedinte al României", subliniază Adrian Năstase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb