Adrian Severin: "Am primit primul avertisment din partea Europei"

George Bănciulea
Ziarul BURSA #Politică / 11 mai 2005

Amînarea datei la care parlamentarii noştri vor obţine statutul de observatori în cadrul Legislativului de la Strassbourg reprezintă primul avertisment dat ţării noastre de către Europa, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD Adrian Severin. Domnia sa a spus că argumentele invocate de către oficialii din Uniune sînt evazive şi nu reprezintă motivele adevărate pentru care aleşii noştri nu vor primi în curînd statutul de observatori. Astfel, argumentele de ordin economic nu pot fi susţinute, deoarece costurile nu sînt foarte mari, a precizat Adrian Severin. De asemenea, invocarea faptului că este aşteptat rezultatul Raportului de ţară din toamnă şi activarea clauzei de salvgardare nu este un motiv, deoarece nu acesta este documentul prin care se face o asemenea solicitare. În plus, clauza de salvgardare poate fi acţionată după ce intră în vigoare Tratatul de aderare.

În opinia lui Adrian Severin, motivele pentru care parlamentarii nu vor obţine statul de observatori în Parlamentul European, mai devreme de 1 ianuarie 2007, sînt deficienţele apărute în politica internă şi externă a ţării noastre. Deputatul PSD a precizat că premierul Călin Popescu Tăriceanu a reuşit să facă o impresie bună la Bruxelles, spre deosebire de Traian Băsescu, al cărui stil de politică externă nu este agreat. Adrian Severin a făcut referire la preferinţa lui Băsescu pentru Axa "Washington-Londra". Un alt motiv de nemulţumire a europenilor îl reprezintă, după spusele deputatului PSD, faptul că nu am aplicat legislaţia europenă după cum am promis, ci am încept să o revizuim pe cea românească.

Parlamentarul PSD a subliniat că, în situaţia în care nu se va produce o schimbare în politica noastă externă, este foarte probabil să fie activată clauza de salvgardare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb