ADRIAN VOLINTIRU ÎI RĂSPUNDE LUI ERIC STAB: "Romgaz a scos pe piaţa internă cu 7% mai mult gaz decât anul trecut"

Emilia Olescu
Companii / 1 noiembrie 2018

"Romgaz a scos pe piaţa internă cu 7% mai mult gaz decât anul trecut"

Romgaz a scos pe piaţa internă cu 7% mai mult gaz, în primele nouă luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2017, ne-a spus Adrian Volintiru, directorul general al companiei, răs­punzând, astfel, afirmaţiilor făcute, miercuri, de Eric Stab, şeful Engie România. Acesta din urmă a spus că Petrom şi Romgaz au limitat cantitatea de gaze livrată pe piaţă, astfel că preţul a crescut, iar furnizorii trebuie să importe mai mult gaz din Rusia, care este mai scump.

Adrian Volintiru a replicat: "Domnul Stab susţine că nu există suficient gaz pe piaţă scos la vânzare de către producătorii români.

Romgaz a scos pe piaţă cu 7% mai multe gaze decât anul trecut, prin creşterea producţiei. Totul a fost vândut la intern, nu am livrat niciun metru cub la export. Aşadar, noi nu am redus producţia, ci am crescut-o, şi am crescut şi cantitatea de vânzări. În ceea ce priveşte consumul de la Iernut, acesta este sub 5% din producţia Romgaz. Aşadar, nu cred că este o mare problemă consumul termocentralei de la Iernut din punct de vedere al pieţei.

Este interesant că ne plângem şi de faptul că este înmagazinare în piaţă, dar şi că nu avem suficient gaz la iarnă. Înmagazinarea are rolul ei, ca să asigurăm gaz suplimentar atunci când este nevoie".

Amintim că Eric Stab a mai precizat, conform Agerpres: "Preţul gazelor pe piaţă este în creştere din mai multe cauze. În primul rând, aceasta se întâmplă ca urmare a faptului că gazele de import sunt mai scumpe, dar şi din cauză că nu există suficient gaz pe piaţă scos la vânzare de producătorii români, Petrom şi Romgaz. Ei spun că pur şi simplu nu mai au gaz". Directorul general al Engie a arătat că la acestea se adaugă şi obligaţia tuturor furnizorilor de a stoca gaze pentru iarnă, menţionând că preţurile mari de pe piaţa energiei electrice au determinat Petrom şi Romgaz să direcţioneze mai mult gaz din producţia proprie către centralele pe care le deţin la Brazi şi Iernut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb