ADRIAN ZUCKERMAN, AMBASADOR SUA: "Pentru ridicarea vizelor, rata de respingere trebuie să fie sub 3%"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 27 ianuarie 2020

Pentru ca SUA să elimine sistemul de acordare a vizelor pentru cetăţenii români, este necesar ca rata de respingere a candidaţilor din ţara noastră să fie de sub 3%, a declarat ambasadorul american Adrian Zuckerman, într-un interviu acordat pentru Ziarul de Iaşi, cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române.

Adrian Zuckerman a precizat: "Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%. (...) Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de res­pingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România".

Referitor la data la care domnia sa speră ca sistemul de acordare a vizelor să nu mai fie obligatoriu pentru cetăţenii din ţara noastră, ambasadorul SUA a arătat: "Sper să nu fie curpinsă între 5 ani şi 10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar este greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%".

El a afirmat, în acest context, că lucrul cel mai important este ca economia României să se dezvolte în perioada următoare, fapt care se va reflecta şi în nivelul de trai al cetăţenilor, fapt care ar avea un impact benefic al creşterii numărului candidaţilor care obţin facil viza pentru SUA.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a precizat, după întâlnirea pe care a avut-o în 20 august 2019, în SUA, cu omologul său american Donald Trump, că a discutat cu acesta şi problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români, dar a refuzat să spună dacă s-au făcut paşi concreţi pentru eliminarea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb