Adunarea ONU de Mediu a adoptat 23 de rezoluţii

L.A.
Internaţional / 19 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Adunarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de Mediu a adoptat 23 de rezoluţii şi trei decizii ce abordează probleme globale de mediu, în cadrul celei de-a patra sesiuni a UNEA4, care a avut loc în perioada 11-15 martie la Nairobi, Kenya, menţionează Ministerul Mediului, într-un comunicat transmis astăzi, Agerpres.

La eveniment a fost prezentă şi delegaţia României, condusă de secretarul de stat, Ion Cîmpeanu, care a coordonat delegaţiile statelor membre ale Uniunii Europene participante la Adunarea ONU de Mediu, în calitate de Preşedinţie la Consiliul Uniunii Europene, relatează Agerpres.

"În această calitate reprezentanţii Ministerului Mediului au organizat şi prezidat şedinţele de coordonare UE, au intervenit în negocieri împreună cu experţii SM UE, ai Comisiei Europene, Serviciul European de Acţiune Externă şi Delegaţia UE de la Nairobi (...) S-a lucrat intens, fiind analizate şi negociate un număr record de 29 de proiecte de rezoluţii, ce au cuprins o largă varietate de subiecte. În calitate de cel mai înalt for decizional de mediu la nivel mondial, Adunarea ONU de Mediu a reuşit să adopte Declaraţia Ministerială, 23 de rezoluţii şi 3 decizii", se menţionează în comunicatul citat.

În data de 11 martie 2019, şeful delegaţiei României a vorbit despre progresele făcute în urma negocierilor din cadrul Comitetului Deschis al Reprezentanţilor Permanenţi la UNEP (OECPR4 - organism inter-sesional ce pregăteşte lucrările Adunării ONU de Mediu) şi a subliniat interconexiunile dintre consumul şi producţia durabile, gestionarea resurselor naturale, schimbările climatice, biodiversitatea, apa şi utilizarea terenurilor. De asemenea, oficialul a notat că Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice şi obiectivele acordurilor multilaterale de mediu nu pot fi atinse fără un management durabil al resurselor naturale, printr-o mai mare eficienţă a resurselor şi prin trecerea la economia circulară.

Următoarea sesiune a Adunării ONU de Mediu va avea loc în perioada 15 - 19 februarie 2021, la sediul Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), la Nairobi, Kenya, iar tema conferinţei va fi stabilită până la finalul anului în curs, mai informează publicaţia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb