Cine nu iubeşte un pahar de suc natural? Cu siguranţă foarte mulţi oameni aleg să consume destul de des sucuri naturale pentru numeroasele beneficii aduse sănătăţii lor. Indiferent dacă este vorba de un suc natural din fructe sau din legume, produsele sunt la fel de apreciate şi des întâlnite în gospodăriile oamenilor.
Fructe întregi sau suc de fructe?
Fructele şi legumele sunt extrem de importante atunci când vine vorba de o dietă echilibrată. Există oameni care preferă să consume fructele şi legumele întregi, dar şi oameni care preferă consumul acestora sub formă de suc. Balanţa se înclină mai mult spre cei care preferă sucul natural. Atunci când vine vorba de un anumit fruct, oamenii au întotdeauna ceva de spus, cum ar fi că este prea acru, prea dulce sau poate prea sărat. Ei bine, când vine vorba de un suc de fructe, toţi consideră că este gustos şi sănătos. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor preferă să consume fructele şi legumele sub formă de suc.
Se pot face foarte multe combinaţii de fructe şi legume în ceea ce priveşte realizarea sucului natural. Sucul natural de mere, spre exemplu sucul aRoma este un suc foarte sănătos şi uşor pentru organism. Merele în special sunt o sursă bună de flavonoizi şi antioxidanţi. Acest suc se poate găsi în următoarele combinaţii:
• suc de mere şi pere;
• suc de mere şi piersici;
• suc de mere şi sfeclă roşie;
• suc de mere şi vişine;
• suc de mere şi coacăze negre;
• suc de mere şi scorţişoară.
Beneficiile pentru sănătate ale sucului natural de mere
Un prim beneficiu este legat de consistenţa bogată în vitamine, minerale, aminoacizi şi fitonutrienţi. Sucul natural de mere oferă organismului aportul necesar de nutrienţi, ceea ce înseamnă o zi plină de energie. Merele sunt fructe sănătoase şi foarte gustoase.
Prin consumul de suc de mere, oamenii se vor bucura de un sistem osos sănătos. Această băutură conţine fier, vitamina C şi bor, toate necesare pentru un bun sistem osos.
Sucul natural de mere ajută foarte mult şi în procesul de detoxifiere. După 7 zile în care s-a consumat suc natural de mere şi s-a ţinut un regim alimentar echilibrat, pielea va avea un aspect strălucitor, numărul de toxine reducându-se. Merele conţin pectină, care la rândul ei acţionează ca prebiotic. Acest prebiotic aduce beneficii importante digestiei organismului şi anume: stimulează mişcările realizate la nivelul colonului şi previne constipaţia.
Pentru prevenirea afecţiunilor specifice anotimpului rece, sucul natural de mere este cel mai indicat, deoarece conţine vitamina C şi vitamina A.
Pe lângă faptul că sucurile naturale din mere îmbunătăţesc sistemul imunitar, ele contribuie şi la sănătatea sistemului cardiovascular. Sucul natural de mere ajută la menţinerea unei inimi sănătoase. Cauza majorităţii afecţiunilor cardio-vasculare este nivelul ridicat al colesterolului. În urma unor studii, a rezultat faptul că în 6 luni de zile, consumul zilnic a doua mere, fie ele întregi, fie sub formă de suc, a dus la scăderea colesterolului rău (LDL) cu 20% şi la îmbunătăţirea celui bun (HDL) cu 4%.