ADVERTORIAL Coşurile de fum au nevoie de curăţare profesională

Companii / 28 iunie 2017

Coşurile de fum au nevoie de curăţare profesională

Coşul de fum este o componentă importantă a unei instalaţii de încălzire, şi are rolul de a evacua în siguranţă, deasupra nivelului acoperişului, fumul şi gazele arse nocive, rezultate în urma arderii diferitelor tipuri de combustibili.

Printr-un tiraj optim se asigură şi un consum optim de combustibil a unor surse de căldură cum sunt cazanele atmosferice cu gaz, cazanele cu lemne, şemineele şi sobele de teracotă. Peste ce nu trebuie trecut cu vederea este faptul că aceste coşuri de fum necesită curăţare periodică. Un coş de fum executat din materiale necorespunzătoare şi necurăţat periodic prezintă un risc major pentru proprietari.

Coşurile de fum sunt supuse la solicitări de natură fizică şi chimică foarte intense, constând în variaţii mari de temperatură, şoc termic cauzat de aprinderea depunerilor de funingine şi gudron, soldat cu temperaturi ce pot depăşi chiar şi 1000ºC.

Condensatulul format în coş are caracter acid, puternic coroziv. Pe timp de iarnă, structura coşului este solicitată şi la îngheţ-dezgheţ. Prin realizarea unui coş de fum profesional şi întreţinerea acestuia corespunzatoare proprietarii vor avea parte, pe termen lung, de siguranţă în exploatare şi se vor bucura de confortul termic asigurat de o sursă de căldură, care va funcţiona la un randament energetic ridicat.

De ce trebuie să acordăm o mare importanţă curăţării coşului de fum?

Traseul coşului de fum trebuie să permită trecerea liberă a gazelor de ardere periculoase. Curaţarea regulată va elimina depunerile de funingine, iar riscul de producere a incendiilor va fi astfel scăzut. Uleiul, pulberile metalice şi praful formează depuneri uşor inflamabile, iar riscul de incendiu este ridicat.

Propagarea unui incendiu prin tubulatură are un efect catastrofal punând în pericol proprietăţi şi chiar vieţi. De asemenea, curaţarea coşurilor de fum va creşte randamentul aparatelor deservite, iar eventualele cuiburi de păsări, pânze de paianjen şi alte blocaje vor fi îndepartate.

Cât de des trebuie curăţat coşul de fum?

Frecvenţa cu care trebuie curaţat coşul de fum depinde de o serie de factori: tipul de combustibil folosit, tipul de aparat, perioada de utilizare, conţinutul de umiditate al combustibilului lemnos, tipul de coş de fum.

Astfel, se recomandă, pentru combustibil cu emisii scăzute de fum - curăţare anuală; combustibil lemnos- trimestrial; cărbune bituminos - trimestrial; combustibil uleios - anual; combustibil gazos - anual.

De ce este important să apelăm la specialişti pentru o curăţare eficientă?

O companie abilitată în desfăşurarea activităţii de coşerit este singura garanţie a curăţării profesionale a coşului de fum. Apartenenţa la o asociaţie de coşerit înseamnă absolvirea unor cursuri tematice şi de atestare, unelte profesionale pentru desfăşurarea activităţii, cooperare la nivel de membri pentru rezolvarea problemelor clienţilor.

Deci, trebuie ştiut că cel mai indicat ar fi să apelăm la specialişti în domeniu, mai ales atunci când ştim că pericolul poate fi mare, atât pentru noi cât şi pentru familie.

Atunci când alegi un sistem de încălzire pentru locuinţa ta s-ar putea ca necesitatea unui coş de fum profesional să nu ţi se pară un lucru important, dar specialiştii în domeniu contrazic această idee şi vin cu soluţii.

SCHIEDEL este soluţia profesională pentru sisteme profesionale de coş de fum ceramic sau inox, care îţi oferă un standard de calitate superioară la un preţ incredibil. Prin prevederea unui coş de fum SCHIEDEL este asigurat confortul şi siguranţa unui cămin, protejându-se astfel membrii familiei de posibilele accidente.

SCHIEDEL deţine o gamă largă de coşuri de fum din ceramică sau inox, care asigura eliminarea gazelor de ardere în siguranţă fără să afecteze mediul ambiant al spaţiilor aflate în vecinatate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb