În urma verificării listelor electorale de la alegerile europarlamentare din mai 2014, Autoritatea Electorală Permanentă a identificate 4.641 de cazuri de vot multiplu, pe lângă alte neregularităţi din procesul electoral. Aproape jumătate din cazurile de vot multiplu au fost descoperite în aceeaşi secţie.
Potrivit legii, AEP este obligat să verifice listele electorale în termen de şase luni de la remiterea lor de către Biroul Electoral Central, iar eventualele nereguli să le trimită pentru verificare la Parchetul de pe lângă ICCJ. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a finalizat activitatea de verificare a listelor electorale utilizate la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014.
"Din verificările realizate pe listele permanente şi tabelele electorale a fost identificat un număr total de 4.641 cazuri de înregistrări multiple (CNP-uri regăsite atât pe listele permanente, cât şi în cele suplimentare), numărul total de înregistrări afectate fiind de 9.310. Din cele 4.641 înregistrări multiple, 2.230 se regăsesc în aceeaşi secţie de votare, pe aceeaşi listă sau pe liste diferite. Din totalul de 9.310 înregistrări afectate, 3.106 înregistrări sunt pe listele permanente şi 6.204 înregistrări sunt pe listele suplimentare", se arată într-un comunicat al Autorităţii.
Pe lângă cazurile de vot multiplu, AEP a găsit un CNP invalid, cu mai puţin de 13 caractere, în cazul a 26 de voturi nu există o semnătură pe liste şi s-au mai găsit şi 2.600 de semnături identice.
"Au fost identificate 571 înregistrări având semnătura incertă, din care 498 înregistrări în listele permanente şi 73 înregistrări în listele suplimentare. Dintre acestea, 135 semnături prezintă ştersături sau adăugiri peste partea iniţială, 350 de semnături reprezintă posibile însemnări ale membrilor secţiei de votare, iar 86 depăşesc parţial sau total spaţiul alocat acestora în cadrul listelor. Au fost identificate 950 înregistrări catalogate ca având rândul anulat, dintre care 557 semnături au rândurile tăiate cu o linie sau alte însemnări, 140 semnături sunt radiate, iar în cazul a 253 semnături apar însemnări de urnă mobilă", se mai spune în comunicatul AEP.
1. Foarte bine că s-au verificat
(mesaj trimis de Cristi C în data de 03.02.2015, 09:51)
Și scanat. Putem deci concluziona că fenomenul este neglijabil: 9 mii de voturi viciate.
De se poate analiza. Hai și cu rezultatele referendumului. Că 30% voturi furate este o cantitate atât de mare încât poate fi ușor demonstrată. Și se vor umple pușcăriile. Dar nu, nu este decât o minciună băsistă, macoveistă și a altor sereiști.