AEP:  Guvernul a adoptat o serie de hotărâri cu privire la alegerile din străinătate

A.M.
Politică / 10 septembrie 2019

 Guvernul a adoptat o serie de hotărâri cu privire la alegerile din străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în şedinţa Executivului de ieri, 9 septembrie 2019, au fost adoptate două hotărâri ale Guvernului care privesc, în mod direct, exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Preşedintele României de către cetăţenii români din străinătate, se arată într-un comunicat al AEP remis Redacţiei noastre.

Prima hotărâre priveşte votul prin corespondenţă, mai precis aspecte tehnico-financiare fără de care nu ar fi posibilă exercitarea votului prin corespondenţă. Astfel, au fost stabilite modelele, dimensiunile şi condiţiile de confecţionare a documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin corespondenţă, tipurile de servicii şi produse poştale utilizate pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă defalcat pe două fluxuri (fluxul plecări trimiteri poştale din România şi fluxul sosiri trimiteri poştale în România), precum şi tipurile de cheltuieli aferente, informează sursa citată.

Totodată, a fost stabilit cuantumul indemnizaţiilor pentru activitatea membrilor birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă. Astfel, preşedintele biroului electoral pentru votul prin corespondenţă şi locţiitorul acestuia vor primi o indemnizaţie de 380 de lei pentru fiecare zi de activitate, iar ceilalţi membri ai birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă vor primi o indemnizaţie de 190 de lei pentru fiecare zi de activitate. Aceste indemnizaţii se acordă pentru maximum 5 zile de activitate pentru fiecare tur de scrutin.

Prin a doua hotărâre, Guvernul a alocat resurse financiare suplimentare pentru buna organizare în străinătate a alegerilor pentru Preşedintele României din acest an.

Ambele hotărâri au fost iniţiate de către Autoritatea Electorală Permanentă şi urmează a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb