BURSA Analytics

Aerostar - în topul randamentelor acţiunilor de la BVB

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 20 ianuarie

Aerostar - în topul randamentelor acţiunilor de la BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 - 19 IANUARIE

Lockheed Martin şi Aerostar au inaugurat primului centru de servicii de întreţinere pentru elicopterul S-70 Black Hawk la Bacău

Grigore Filip, directorul Aerostar: "Ne aflăm într-o poziţie puternică pentru a obţine mai multe lucrări de mentenanţă"

Acţiunile companiei aeronautice Aerostar (ARS) au înregistrat un randament de 17,87%, în perioada 12 - 19 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro, clasându-se pe poziţia a doua în topul celor mai bune acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada analizată.

În data de 18 ianuarie, Aerostar şi Lockheed Martin, companie globală de securitate şi aerospaţială au anunţat inaugurarea primului centru de servicii de întreţinere, reparaţii şi revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk la Bacău. După anunţarea parteneriatului cu Lockheed Martin, acţiunile furnizorului de aerostructuri au înregistrat creşteri de 5,29% în 18 ianuarie şi respectiv 9,5% în 19 ianuarie, conform datelor de pe site-ul BVB.

Potrivit anunţului, centrul de mentenanţă va contribui la crearea şi susţinerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România şi va asigura o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne.

Grigore Filip, directorul general al Aerostar, a declarat: "Având Lockheed Martin ca partener, Aerostar se află într-o poziţie puternică pentru a obţine mai multe lucrări de mentenanţă dacă România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare şi de asemenea pentru a câştiga contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre", conform comunicatului.

În parteneriat cu Aerostar, Lockheed Martin analizează deja oportunităţile de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse. Compania vede oportunităţi bune de creştere în viitor, care ar putea include şi activităţi în alte sectoare, precizează sursa citată.

Indici - BET-XT s-a depreciat cu 1,08%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a depreciat, în perioada perioada 12 - 19 ianuarie 2024, cu 1,08%.

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 0,71%, în intervalul 12 - 19 ianuarie 2024. Indicele BET XT s-a depreciat cu 1,03% în perioada menţionată.

Acţiuni - UCM Reşiţa pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 12 - 19 ianuarie 2024, de acţiunile UCM Reşiţa care au crescut cu 97,94%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se situează Aerostar, ale cărui acţiuni au crescut cu 17,87%, iar pe locul al treilea se află Antibiotice cu o creştere de 6,78% a acţiunilor.

Fonduri de investiţii - randament de 2,32% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 12 - 19 ianuarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 2,32%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat FDI TehnoGlobinvest ce a înregistrat o apreciere de 0,85%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Fortuna Classic, care au urcat cu 0,77%.

Bitcoin - scădere de 2,43%

Bitcoin a înregistrat o depreciere de 2,43%, în intervalul 12 - 19 ianuarie, în raport cu moneda euro

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,08%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,08%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb