Afaceri în creştere cu 63% pentru Rompetrol Rafinare

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2008

Rompetrol Rafinare, membră a Grupului Rompetrol, a înregistrat în perioada ianuarie - septembrie o cifră de afaceri consolidată de 3,76 miliarde dolari, în creştere cu 63% faţă de valoarea consemnată în perioada similară din 2007, potrivit raportului financiar publicat ieri. În acelaşi timp, profitul operaţional (EBITDA) al companiei s-a ridicat la 79 milioane dolari.

Potrivit reprezentanţiilor companiei, rezultatele au fost influenţate de o serie de factori externi, independenţi de activitatea rafinăriei, precum evoluţia record a ţiţeiului, în creştere cu peste 65% faţă de perioada ianuarie - septembrie 2007, diferenţele de curs valutar şi influenţele crizei financiare internaţionale.

Segmentul de rafinare a consemnat în perioada ianuarie - septembrie 2008 un nivel record de 3,3 milioane tone de materie primă procesată, în creştere cu 16% faţă de perioada similară din 2007, în contextul în care rafinăria a fost oprită timp de 10 zile în luna iulie pentru modernizarea unor instalaţii.

Pentru acest an, compania şi-a propus procesarea unui cantităţi de 4,1 milioane tone materie primă (3,94 milioane tone ţiţei), iar până în 2010 intenţionează să ajungă la 5 milioane tone/an, se mai precizează în comunicat.

Producţia de carburanţi aferentă segmentului de rafinare în perioada ianuarie - septembrie s-a majorat cu 9 % faţă de perioada similară din 2007, până la un nivel de peste 2,26 milioane tone.

În primele nouă luni ale anului, Rompetrol Rafinare a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat, suma totală virată de companie fiind de 940 milioane dolari, cu 23% mai mult faţă de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb