Afacerile AdePlast ar putea creşte în acest an cu peste 10%, susţinute de piaţa construcţiilor

Ioana Dogaru
Companii #Construcţii / 21 ianuarie 2016

Cifra de afaceri a AdePlast ar putea creşte în acest an cu minim 5%, după 1,75% anul trecut, însă evoluţia din construcţii ar putea accelera avansul la un procentaj din două cifre, urmând ca AdePlast să reia şi proiectul construcţiei unei fabrici, a declarat proprietarul companiei, Marcel Bărbuţ.

În 2015, AdePlast a raportat o cifră de afaceri de 305,7 milioane de lei, în urcare cu 1,75% faţă de anul precedent, şi un profit net de 13 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Toate diviziile de producţie ale AdePlast au înregistrat anul trecut creştere de peste 5%. Cel mai puternic avans s-a înregistrat la producţia de polistiren, unde a fost atins un record de 980.000 de metri cubi, informează sursa citată.

"În 2016 vom depăşi cu siguranţă 1.000.000 de metri cubi, interesant fiind faptul că firmele din construcţii şi beneficiarii finali se concentrează din ce în ce mai mult pe produse de calitate, în detrimentul preţului cel mai mic. Asta se vede şi în vânzările noastre, unde avem creşteri masive înregistrate la polistirenul EPS 80 + şi scăderi pe segmentul EPS 50. Este semnul că în construcţii era preţului cel mai mic a apus. Acum a venit, în sfârşit, momentul calităţii. Acesta este şi semnalul pe care îl vor primi partenerii noştri de afaceri la întâlnirea anuală din acest week-end. Din semnalele primite până acum de la parteneri este posibil ca în 2016 să creştem cu cel puţin 5%. Însă evoluţia pozitivă anunţată în construcţii ne poate duce şi la un avans cu două cifre, al cifrei de afaceri", a spus Marcel Bărbuţ, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Creşterea cifrei de afaceri a fost mai lentă decât cea a producţiei, deoarece compania a renunţat la comercializarea de polisitiren extrudat (XPS), pe care nu-l producea în fabricile proprii. Acest business, cu un rulaj "bun", a devenit însă nerentabil, a declarat proprietarul AdePlast.

"Am concentrat toate resursele companiei pe producţia proprie. Astfel, diviziile interne au reuşit să recupereze destul de bine cifrele pe care le înregistram în trecut din XPS", a afirmat Bărbuţ.

Pentru anul în curs, AdePlast analizează achiziţia altor producători de materiale de construcţii şi va relua un proiect pentru construcţia unei fabrici, se mai arată în comunicat.

"Analizăm piaţa în vederea achiziţiei de producători de materiale de construcţii similare cu ale noastre sau complementare. De asemenea, vom revigora proiectul nostru pentru construcţia fabricii de vată bazaltică, care va avea o locaţie strategică ce va permite accesul uşor în afara graniţelor, 60 de procente din producţie fiind destinate exportului", potrivit proprietarului companiei.

În 2014, compania AdePlast a intenţionat să construiască o fabrică de vată bazaltică, pentru care s-a calificat pentru un ajutor de stat în valoare de 7,3 milioane de euro. Compania a amânat proiectul în contextul preocupărilor privind înăsprirea ulterioară a normelor de poluare şi respectarea acestora de către tehnologiile de producţie disponibile la momentul respectiv.

"Vom apela (pentru finanţarea construcţiei noii fabrici, n.r.) la resurse proprii, dar şi la un nou ajutor de stat şi mai ales sprijin bancar. În luna decembrie vom achita integral un credit de investiţii din 2008, pentru care am avut o rată destul de consistentă. Astfel, în 2017 o vom putea lua de la capăt cu noi investiţii. De asemenea, o bună parte din investiţiile mai vechi vor fi amortizate", a declarat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb