Afacerile Ameropa Grains s-au dublat anul trecut, la 1,78 miliarde lei

V.B.
Piaţa de Capital / 3 mai 2014

Încasările Ameropa Grains Constanţa (simbol: CCRL1), subsidiara comerciantului elveţian de îngrăşăminte chimice şi cereale Ameropa Holding, s-au dublat anul trecut, la 1,779 miliarde lei (402,7 milioane euro), iar profitul net a urcat de peste patru ori, la 11 milioane lei (2,5 milioane euro), potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Comerţul cu produse agricole a generat un rulaj de 1,632 miliarde lei, aproape 92% din cifra de afaceri a companiei.

În 2012, Ameropa Grains a înregistrat o cifră de afaceri de 884,3 milioane lei şi un profit net de 2,5 milioane lei.

Atât veniturile, cât şi cheltuielile au urcat în 2013 de aproape două ori, la 1,813 miliarde lei (410,3 milioane euro) şi, respectiv, la 1,798 miliarde lei (407 milioane euro), se mai arată în document.

În precedentul exerciţiu financiar, compania a înregistrat venituri de 917,7 milioane lei şi cheltuieli de 914,6 milioane lei.

"Activităţile companiei se desfăşoară în punctele de lucru situate pe tot cuprinsul teritorial al judeţului Constanţa, asigurându-se astfel o mai bună achiziţie de produse agricole din judeţ. Pe lângă achiziţiile din judeţ, compania a cumpărat produse agricole şi din judeţele limitrofe: Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi,Teleorman. Principalele spaţii de depozitare sunt silozurile de cereale şi magaziile, aflate în incinta punctelor de lucru ale companiei, majoritatea acestora având acces la căile de transport rutier şi feroviar", potrivit raportului anual al Ameropa Grains.

Societatea a vândut anul trecut 1,618 milioane tone de cereale şi plante oleaginoase, dintre care 802.191 tone de grâu, 326.009 tone de porumb, 252.502 tone de floarea soarelui, 189.606 tone de orz-orzoaică şi 47.129 tone de rapiţă.

"Şi în anul 2013, compania a venit în întâmpinarea producătorilor agricoli, asigurându-le acestora o parte din input-urile necesare înfiinţării/întreţinerii culturilor agricole prin furnizarea/vânzarea de input-uri (îngrăşăminte, seminţe, combustibil şi produse de protecţia culturilor agricole) în temeiul contractelor de vânzare-cumpărare, input-uri încheiate cu fermierii, viitorii noştri furnizori de marfă", mai scrie în raport.

Compania a avut anul trecut un număr mediu de 200 angajaţi şi o capacitate totală de depozitare de peste 500 mii tone.

Proprietarul grupului Ameropa, miliardarul elveţian Andreas Henry Zivy, este şi preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Ameropa Grains. Ameropa Holdings deţine aproape 99% din acţiunile Ameropa Grains, iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) are puţin peste 1% dintre titluri. Grupul este prezent în 28 de ţări, acoperind pieţe din Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia, precum şi pieţe emergente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Ameropa Grains a fost delistată în iunie 2012, dar pe piaţa Rasdaq au rămas la tranzacţionare 85.121 de acţiuni preferenţiale deţinute de AAAS (cu dividend prioritar, dar fără drept de vot).

Ameropa Holding mai deţine în ţara noastră combinatul chimic Azomureş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb